Lagom till höstens jobb- och skolpendlande har Sennheiser släppt en uppföljare i Momentum-serien med over ear-hörlurar. Momentum 4 Wireless. Här satsas det på funktioner som förbättrad adaptiv brusreducering, inbyggd equalizer och Sound Personalization, som ska analysera din musiksmak och anpassa ljudet därefter. Det finns också ett transparensläge för dig som vill kunna höra kringljud.

Ljudmässigt ska Momentum 4 Wireless leverera utifrån ett "audiofilinspirerat akustiskt system", vilket är marknadsföriska för "väldigt bra ljud". Det kan också ha att göra med att 42-millimeterselementen vinklats direkt mot bärarens öron för att kunna leverera en rikare upplevelse. Hörlurarnas codec-stöd inkluderar SBC, AAC, aptx, Aptx Adaptive.  

Sennheiser Momentum 4 Wireless

Stort test: 24 brusreducerande hörlurar

Även designen har uppdaterats. Borta är exempelvis accenten i borstad metall som höll själva kåporna på plats hos föregångaren. Momentum 4 Wireless ser i stället något mer anonyma ut, vilket kan vara bra eller dåligt beroende på vem du frågar. Sennheiser uppger också att de fortsatt satsa på komforten, bland annat med en ny gångjärnsmekanism som ska göra det lättare att ställa in en klockren passform som inte trycker.

Test: Bästa trådlösa hörlurarna (on ear/over ear) just nu

Kan Momentum 4 Wireless leverera i närheten av sina utlovade 60 timmars speltid – med brusreduceringen på – så är det givetvis riktigt imponerande. Hörlurarna går att förboka hos Sennheiser från och med nu och kostar 3 790 kronor.