Vår älskade mobiltelefon kan numera anses klara allt och kanske lite till, men det finns fortfarande möjligheten att göra dem ännu bättre.

Vi har letat upp åtta tillbehör för dig som vill använda din telefon till mer än att bara ringa.

Mobiltillbehör

Ständigt slut på minne

Oavsett vad vi sysslar med är behovet av mer minne konstant. Mångsidiga minnepinnen (som usb-stickor faktiskt kallas på norska) Sandisk Ixpand Drive, med dubbla kontakter för lightning och usb-c, låter dig använda samma minne såväl till datorn som till Iphone, Ipad och dina Android-enheter.

Appen Ixpand Drive sköter säkerhetskopiering och låter dig kryptera och lösenordskydda dina filer. Finns i storlekar om 64, 128 och 256 gigabyte.

Produkt: Sandisk Ixpand Drive
Pris: 600 kronor hos Kjell & CompanyMobiltillbehör

Portabel projektor

Anker Nebula Capsule II är en projektor med inbyggd rundspridande högtalare på åtta watt. Bara snäppet större än en ölburk, med en vikt på 680 gram, är den lätt att ta med för att projicera film upp till 100 tum i 720p, 16:9-format och med en ljusstyrka på goda 200 ANSI-lumen.

Projektorn använder Android TV 9.0 och låter dig med röststyrning casta varjehanda video på vanligt sätt, eller koppla in en hdmi-kabel. Batteriet räcker till en modern långfilm på två och en halv timme.

Produkt: Anker Nebula Capsule II
Pris: 6 490 kronor hos WebhallenMobiltillbehör

Druckit lite för mycket?

Semester kan leda till både det ena och det andra. Behöver du testa promillen med hjälp av telefonen finns alkomätaren från Floome, som belönats med 4 av 5 i testbetyg. Tänk dock på att testresultatet inte nödvändigtvis stämmer med polisens blåskontroll – även om Floome sägs använda samma slags sensorer.

Mätaren ansluts via 3,5 millimeters hörlursuttag och låter dig via en IOS- eller Android-app hålla koll på din konsumtion i en dagbok och dela ditt resultat med vänner, för att skicka ett rop på hjälp eller skjuts.

Produkt: Floome IT Breathalyzer Version 2.0
Pris: 900 kronor hos CDON

Läs även: Stort test av alkomätareMobiltillbehör

Vlogga med precision

Med monstertelefonen Xperia Pro-I (med prislappen 18 000 kronor) slår Sony alla sina tidigare, höga kameraambitioner – samt alla andras. För att ta vloggandet till ytterligare nivåer finns Sonys vlogging-kit, som låter dig fästa en skärm riktad mot dig jämte linserna, ansluta en mikrofon och montera andra tillbehör och stativ.

Med fotohandtaget, som också kan användas till andra kameror, sköter du lätt filmandet utan att pilla på telefonen.

Produkt: Sony Vlogging-kit för Xperia Pro-I
Pris: 3 990 kronor hos Elgiganten


Mobiltillbehör

Gör nyskapande musik

Skoogmusic Skwitch är en udda kontrollenhet, på gränsen till musikinstrument, som fungerar med Iphone 6s och nyare telefoner och lätt kan stoppas i handväskan eller hipsterpåsen.

Kläm fast den på telefonen och tryck på olika ställen och vis på dess rundade knapp för att skapa simpel musik i appen Skwitch Music. Koppla upp dig mot Garageband i en Ipad för att styra en virtuell klaviatur eller Logic på en Mac. Skwitch kan också använda Apples teknik Swift Playgrounds för att styra robotar och drönare.

Produkt: Skoogmusic Skwitch
Pris: 560 kronor hos Skoogmusic


Mobiltillbehör

Tydligare telefonkonferens

Med denna lightning-anslutna konferenshögtalare till Iphone och Ipad sköter du snacket snyggare och tydligare. Högtalaren har ett tre centimeter stort element och inbyggd mikrofon.

I botten sitter en kontakt så att du kan hålla din Ipryl laddad medan du pratar bort dagen i valfri mötesapp. Tryck på knappen för att tysta mikrofonen, eller använd den för att spela och pausa när du lyssnar på musik.

Produkt: Pioneer Rayz Rally
Pris: Från 899 kronor via PrisjaktMobiltillbehör

Fullt kontor på fickan

Små vik- eller rullbara tangentbord passar verkligen inte alla händer, men om du prompt måste ha en miniversion av kontoret på fickan vill du ju också ha knappar för å, ä och ö. Det har Targus trådlösa, vikbara modell som fungerar med såväl IOS- och Android-enheter som datorer. Batteriet laddas via micro-usb och räcker till fyra fullånga arbetsdagar.

Den uppdelade formen ger aningen bättre ergonomi med så pass små tangenter och skyddsbeläggningen, som ska vara ”antimikrobiell”, reducerar bacillspridning.

Produkt: Targus Folding Ergo
Pris: 449 kronor hos Dustinhome


Mobiltillbehör

Allt viktigt på ett ställe

Fäst Apples nya läderplånbok på din Iphone med Magsafe, som Apple kallar sin teknik med magneter som också medger snabbare trådlös, qi-kompatibel laddning. Fodralen finns i gyllenbrunt, körsbär, grön, blå och svart och rymmer tre kredit- och andra kort, skärmade från magneten.

Råkar du tappa bort allt viktigt på en och samma gång kan du inte enbart spåra din Iphone. Plånboken i sig har också stöd för spårning ifall den och mobilen skulle hamna på olika håll.

Produkt: Iphone-plånbok i läder med Magsafe
Pris: Från 612 kronor hos Amazon Sverige