Produkt namn: Stage Air V2
Pris: Ca 626 kronor hos Creative

Det känns som om Creative var närvarande när den första pc:n, med en Intel 8086-processor, skeppades till den första hemmaanvändaren: ”Här är datorn och här är högtalarna. De kommer från Creative”. Många högtalartillverkare har passerat revy, men Creative finns alltjämt kvar.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Stage Air V2 är uppföljaren till Stage Air. Den har fått ett nytt utseende, mer bas och ett fylligare ljud. Det är en slimmad högtalare som kan ansluta till det mesta via bluetooth, usb-c eller via 3,5-millimeter plugg. Kan det vara något för skrivbordet?

Positivt

  • Bra ljud
  • Flera anslutningsmöjligheter
  • Batteridrift
  • Priset!

Negativt

  • Saknar hdmi
  • Aningen kallt ljud

Och tur är väl det. Annars hade vi inte haft nöjet att få testa den här lilla ljudlimpan, Stage Air V2.

Till utseendet påminner den faktist om Sonos Ray, fast mindre. Stage Air V2 är en avlång högtalare som är tillverkad i svart, pianolackad plast. Den ser riktigt exklusiv ut, men den glatta ytan fungerar dessvärre som en fingeravtrycksmagnet. På den högra sidan sitter några knappar för att sätta på eller stänga av, höja eller sänka volymen samt en knapp för bluetooth. På baksidan sitter ingång för usb-c och 3,5-millimeters ingång.

Creative Stage Air V2
Ett fåtal knappar är allt du behöver.

Första gången du sätter på Stage Air V2 hör du en röst som säger att den befinner sig i parkopplingsläge. Med ett par klick var den kopplad till telefonen via bluetooth och vi kunde börja spela musik.

Bra ljud

Ljudet som strömmade ut lät riktigt bra, dock var klangen aningen kall. Vi fortsatte med att koppla in den via usb-c till en dator och med ens blev ljudet bättre. Och då ska det påpekas att Stage Air V2 har A2DP och bluetooth 5.3.

Liksom alla högtalare i allmänhet och mindre högtalare i synnerhet låter de sämre ju högre volymen är eller ju billigare de är. Creative Stage Air V2 är inget undantag, men den hänger med rätt bra innan det börjar låta dåligt. Detta tack vare dubbla fullregisterelement, som ger bra oomph i basen.

Creative Stage Air V2
Creative Stage Air V2 smiter enkelt in under din skärm. Och den låter bra.

Digital anslutning

Som tidigare nämnt kan den ta emot ljud från usb-c (och usb-a), vilket öppnar för en del roliga grejer. Du kan koppla den till en spelkonsol, sladd medföljer, eller som vi gjorde; till en Ipad.

Vi startade spelet War Robots, ett moba-spel, och galaxer i våra braxer, vilket ljud det blev! I och med att du ansluter via usb-c blir det ingen som helst lagg mellan skärm och ljud. När du spelat klart och drar ut usb-kontakten går högtalaren tillbaka till bluetooth och ansluter automatiskt till den sista uppkopplade enheten. Bra!

Creative Stage Air V2

Creative Stage Air V2 är även försedd med ett batteri som räcker upp till sex timmar. Vilket är tillräckligt. De hade säkert kunna klämma in ett större batteri, men antagligen tog de ett beslut om att prioritera högtalarna – något vi tackar för.

Mycket ljud i liten förpackning

På det hela taget är Stage Air V2 en riktigt bra soundbar i miniatyrformat. Den låter onekligen mycket, är lätt att använda och enkel att flytta omkring, tack vare batteridrift. Vad den saknar är hdmi samt möjligheter trixa mer med ljudet direkt i hårdvaran.

M3 rekommenderar

Å andra sidan är det rätt befriande med en högtalare som inte behöver en app; en högtalare som du bara kopplar in och som sedan fyller ditt rum med ljuv musik eller sköna effekter från spel. Som Creatives Stage Air V2. Och då har vi inte ens nämnt priset: 620 kronor inklusive frakt. Det, mina damer och herrar, är ett riktigt bra pris.

Specifikationer

Tillverkare: Creative
Modell: Stage Air V2
Testad: Augusti 2022
Anslutningar: Usb-c, bluetooth 5.3, 3,5-millimeter
Storlek: 410 x 94 x 75 mm
Effekt: 2 x 5W, total effekt: 20W
Pris: Ca 626 kronor hos Creative

Betyg: 4 av 5