Det finns i dag så många streamingtjänster och bra serier att välja mellan att det är svårare än någonsin att bestämma sig för något att se. Här tipsar vi om några av de bästa serierna du kan se under 2022, samt var du hittar dem.

Artikeln uppdateras löpande, så se till att komma tillbaka varje gång du har serietorka!


Översikt: Bästa serier 2022


Cyberpunk: Edgerunners (Netflix)

Cyberpunk: Edgerunners

En vuxen animé-serie som bygger på världen som spelet med samma namn skapade. Men där spelet möttes av massiv kritik på grund av buggar och uteblivna delar av den utlovade historien, har Cyberpunk Edgerunners hyllats vitt och brett. Följ med in i en Bladerunner-liknande framtid där kroppsdelar kan förbättras med hjälp av teknik.

Genre: Framtid, anime
Se Cyberpunk: Edgerunners på Netflix


Star Wars Andor (Disney Plus)

Star Wars Andor

Andor utspelar sig innan Star Wars Rogue One och låter oss följa Cassian Andor på hans väg till att bli en hjälte inom rebelrörelsen. I huvudrollen hittas Diego Luna, som spelade samma roll Rouge One. Även Stellan Skarsgård är med i serien.

Genre: Star Wars
Se Star Wars Andor på Disney Plus


Snabba Cash säsong 2 (Netflix)

Snabba Cash säsong 2

Svenska storsuccén som till och med fått brittiska komikern Ricky Gervais på fall. Leya gör sitt bästa för att lyckas som entreprenör samtidigt som hon försöker uppfostra sin son Sami på egen hand. Men hon inser snart att hon måste välja hur långt hon är villig att gå för att lyckas. Om du är orolig för att du redan ska veta vad som händer, för att du sett filmen med Joel Kinnaman från 2010, kan vi försäkra dig om att så inte är fallet, det här är en väldigt annorlunda tolkning av Jens Lapidus bok med samma namn.

Nu har säsong två släppts och vi får äntligen se vad som hände efter den spänande säsongsavslutningen från del ett.

Genre: Svenskt drama
Gå till serie: Se Snabba Cash Säsong 2 på Netflix


Sagan om Maktens Ringar (Prime Video)

Sagan om maktens ringar

En samling karaktärer, nya som välkända, tvingas konfrontera ondskans återkomst till Midgård. Från Dimmiga bergens mörkaste djup till Lindons majestätiska skogar, från ökungariket Númenor till kartans mest avlägsna hörn, kommer dessa riken och karaktärer att skapa ett arv som fortlever långt efter att de själva är borta.

Den efterlängtade serien, som utspelar sig innan Sagan om Ringen, går nu äntligen att streama!

Genre: Fantasy
IMDB betyg: Ingen än så länge
Se Sagan om Maktens Ringar här på Prime


Rick and Morty (Netflix / HBO Max)

Rick and Morty

Succéserien Rick and Morty är tillbaka med en sjätte säsong. Följ Morty och hans galna farfar Rick när de ännu en gång ger sig ut på vilda äventyr i universum. Rick är en vetenskapsman som kan bygga i princip vad som helst, och med sin portal-pistol kan de färdas till var som helst. Varje avsnitt är fullpackat av bisarra karaktärer, smart humor och nya äventy. Inte en tråkig stund!

Genre: Komedi
Se Rick and Morty på Netflix
Se Rick and Morty på HBO Max


House of the Dragon (HBO Max)

House of the Dragon

Uppföljaren till Game of Thrones är äntligen här! Eller snarare föregångaren. House of the Dragon är baserad på boken Fire and Blood av George RR Martin, som även är författaren bakom Sagan om is och eld, som Game of Thrones-serien baseras på. Händelserna i Fire and Blood, eller Eld och Blod, påbörjas cirka 300 år innan serien Game of Thrones.

I House of the Dragon är fokus primärt på familjen Targaryen. De är kända för att kunna rida på drakar, och förstås för att de är släkten som Khaleesi Daenerys Stormborn kommer från (läs mer om alla karaktärer här). Efter en lång tids stabilt ledarskap över de sju rikena börjar Targaryen-dynastin falla när kung Viserys utlyser sin dotter som tronföljare.

House of the Dragon hade premiär den 22 augusti 2022, och ett avsnitt släpps i veckan. Säsong ett har tio avsnitt.

Se House of the Dragon på HBO Max

Hela listan: De bästa serierna på HBO Max


Peaky Blinders (Netflix)

Peaky Blinders

Kritikerrosad brittisk serie som utspelar sig under 1900-talet i Birmingham, England. I serien får du följa den brittiska maffialiknande familjen Peaky Blinders, löst baserad på ett verkligt gäng. Med den ambitiöse bossen Tommy Shelby (Cilian Murphy) växer sig gänget allt starkare och sprider sig utanför Birmingham.

Genre: Drama, maffia
Se Peaky Blinders på Netflix

Hela listan: Bästa serierna på Netflix just nu


Better Call Saul (Netflix)

Better Call Saul

Den här spinnoff-serien till den hyllade serien Breaking Bad är nu inne på sin sjätte och sista säsong. Jimmy McGill (Bob Odenkirk) är en före detta bedragare som bestämmer sig för att bli en respektfull advokat. Gillade du Breaking Bad är den här serien ett måste.

Genre: Drama
Se Better Call Saul på Netflix

Hela listan: Bästa serierna på Netflix just nu


Westworld (HBO Max)

Westworld

Westworld är inte din typiska nöjespark. Den är avsedd för rika semesterfirare, den futuristiska parken, omhändertagen av robotiserade ”värdar", låter sina besökare leva ut sina fantasier genom artificiellt medvetande. Oavsett hur otillåten fantasin kan vara, finns det inga konsekvenser för parkens gäster.

Baserad på filmen med samma namn, baserad på Michael Crichtons, som även skrev Jurassic Park, roman med samma namn.

Genre: Drama, action
Se Westworld här på HBO Max

Hela listan: De bästa serierna på HBO Max


Peacemaker (HBO Max)

Peacemaker

Peacemaker är den fristående serien om karaktären med samma namn, spelad av John Cena, som senast gick att se i filmen Suicide Squad. I den här tv-serien, som faktiskt överraskar med både humor, tragik och djup, måste han rädda världen från ”fjärilar”. En av de bättre tv-serierna som handlar om superhjältar. Innehåller även musik från svenska The Hellacopters!

Genre: Action
Se Peacemaker här på HBO Max

Hela listan: De bästa serierna på HBO Max


The Expanse (Prime Video)

The Expanse

Julie Mao är en rik flicka som ägnar sig åt politisk aktivism som en dag försvinner, då sammanlänkas Ceres-polisen Joe Millers (Thomas Jane), tillfällige skeppskaptenen James Holdens (Steve Strait) och FN-politikern Chrisjen Avasaralas (Shohreh Aghdashloo) liv. Mitt uppe i alla politiska spänningar mellan Jorden, Mars och Bältet, avslöjar de tidernas största konspiration. Science fiction när den är som bäst.

Genre: Science fiction
Se The Expanse här på Prime

Hela listan: Bästa serier på Amazon Prime Video

The expanse trailer:


The Boys (Prime Video)

The Boys

The Boys är en minst sagt satirisk titt på vad som händer när superhjältar, lika populära som kändisar, lika inflytelserika som politiker och vördade som gudar, missbrukar sina supermakter snarare än att använda dem för gott. Gott om action, oväntade vändningar med perfekt castade skådespelare. Säsong 1-3 går att strömma. En av de bättre superhjälte-serierna, och då räknar vi även med Marvel.

Genre: Action, drama
Se The Boys på Prime Video här

Hela listan: Bästa serier på Amazon Prime Video


Only murderers in the building (Disney Plus)

Only murderers in the building

Tre personer som bor i samma hus (spelade av Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez) delar ett djupt intresse frör true crime-poddar. En dag dör en granne mystiskt och de blir plötsligt indragna i ett verkligt brottsfall de tillsammans försöker lösa. En spännande komediserie där säsong två precis blivit tillgänglig.

Genre: Komedi
Se Only murderers in the building på Disney Plus

Hela listan: Bästa serier på Disney Plus


What We Do In the Shadows (Disney, HBO)

What We Do In the Shadows

Här får vi en inblick i hur fyra vampyrer som varit tillsammans i hundratals år lever. Serien är baserad på filmen med samma namn. Skapad av Jemaine Clement som även låg bakom den sjukt roliga Flight of the Concords.

Genre: Komedi
Se What We Do In the Shadows på Disney Plus
What We Do In the Shadows på HBO Max


Upload (Prime Video)

Upload

Upload är en komediserie skapad av bland andra producenten Greg Daniels (The Office och Parks & Rec). Här får vi följa Nathan som lever i framtiden. När han dör laddas hans medvetande upp till en lyxig virtuell resort där de rikaste hamnar i livet efter döden. Här tampas han med att hitta en mening med allt. En mycket rolig och charmig feel good-sci-fi-serie som rekomenderas.

Genre: Komedi
Se Upload på Prime

Hela listan: Bästa serier på Amazon Prime Video


All of us are dead (Netflix)

All of us are dead

Efter Squidgame har koreanska filmer och serier skjutit i taket av popularitet. Men långt innan Squidgame kom en annan koreansk film som hyllades brett – Train to Busan. En riktigt välgjord zombierulle. All of us är en serie på samma tema – zombier. Den här gång i en skola där studenterna tvingas samarbeta för att överleva.

Genre: Skräck
Se All of us are dead på Netflix

Hela listan: Bästa serierna på Netflix just nu


Loki (Disney Plus)

Loki

Asgårds busigaste gud är tillbaka, i ny tappning. När Avengers slarvade bort Tesserakten i Endgame tog Thors adoptivbror Loki tillfället i akt och smet genom en portal. Plötsligt hamnar han i klorna på Time Variance Authority, en avdelning som sysslar med att rätta till alternativa tidslinjer. I den här fantastiskt kreativa serien får vi se en helt ny sida av Loki, där han hjälper TVA hitta en variant på rymmen.

Genre: Sci-fi, action
Se Loki på Disney Plus här

Hela listan: Bästa serier på Disney Plus


Fler topplistor streaming: