Uppdatering (2022-12-07)

Dead Island 2 visas upp rejält - släpps i april

Dead Island 2 må ha försenats ännu en gång, men nu har utgivaren Deep Silver och utvecklaren Dambuster Studios släppt nytt material från spelet för att försäkra oss om att det verkligen kommer släppas 28 april 2023.

Detta i form av en ny video som visar upp spelvärlden såväl som de olika spelfunktionerna i zombieäventyret. Observera att videon innehåller stora mängder våld.

Videon visar ett postapokalyptiskt Los Angeles, spelets grafik, olika sorters zombies, stridssystemet, olika vapen, strategier och nya zombiekrafter.

Den visar också att Dead Island 2 i viss mån går att spela med Amazons röstassistent Alexa.

Uppdatering (2022-11-18)

Tro det eller ej - Dead Island 2 har försenats igen

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" heter det ju, men den som väntar på Dead Island 2 har väntat bra längre.

Zombiespelet visades ursprungligen upp 2014 och i somras, åtta år senare, avslöjades det att spelet till sist skulle släppas 3 februari 2023.

Men nu har det försenats, om än inte med så mycket. Actionspelet är just nu istället tänkt att släppas 28 april 2023.

"Ironin att försena Dead Island 2 har inte gått förlorad på oss och vi är lika besvikna som ni förstås är", skriver spelets Twitter och fortsätter.

"Förseningen är bara på 12 korta veckor och utvecklingen är på slutspurten."

Tidigare 

Dead Island 2 tillbaka från de döda

I samband med Gamescoms öppningskväll avslöjades det att zombiespelet Dead Island 2 till sist ska släppas den 3 februari 2023 till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia och pc via Epic Games Store.

Det första Dead Island släpptes 2011 och fick stor uppmärksamhet för sin förrenderade trailer. Dead Island 2 presenterades under 2014. Spelet utvecklades ursprungligen av Yager Development (Spec Ops: The Line) som ersattes av Sumo Digital (Crackdown 3) 2016, som i sin tur ersattes av Dambuster (Homefront: The Revolution) under 2019.

Utöver en förrenderad trailer (ovan) har ytterligare en trailer släppts som visar upp spelbarheten i Dead Island 2. Du ser den nedan.

Läs också: Test - Saints Row gör comeback - helgalen action