I höst uppdaterar Fitbit enhetsparken med flera stora lanseringar. Det rör sig om smartklockorna Sense 2 och Versa 4 samt aktivitetsarmbandet Inspire 3, som alla fått uppdaterad och slimmad design.

Den förstnämnda modellen är Fitbits mest avancerade hittills och tar bland annat funktionen för att upptäcka oregelbunden hjärtrytm till svenska användare. Sense 2 fokuserar annars extra mycket på stresshantering, detta tack vare den nya Body Response-sensor som gör kontinuerliga EDA-mätningar under dagen. EDA har vi sett tidigare - bland annat i företagets Charge 5 - men nu sitter sensorn direkt på handleden och behöver inte pillas på för att mätningen ska starta.

Test: Aktivitetsarmband – 8 modeller som gör träningen roligare


Fitbit Versa 4 är i stället mer träningsinriktad, med 40 spårbara träningsaktiviteter, inbyggd gps och stöd för olika pulszoner under träningspasset. Tillsammans med Sense 2 introducerar Fitbit dessutom tio olika sömnprofiler som ska ge användaren en mer precis bild över sömnmönster, behov och ge tips på hur denne kan optimera sin sömnrutin. Sömnprofilerna kräver att du abonnerar på Fitbit Premium.

Fitbit Inspire 3 är inriktad mot nybörjare. Aktivitetsarmbandet ska vara enkelt att komma igång med och passar bra för den som vill doppa tårna i det formidabla hav av kroppsnära hälsoprylar som finns där ute. Den riktigt stora nyheten är att Fitbit nu försett sitt billigare alternativ med färgskärm.

Fitbit Sense 2 och Versa 4 släpps i slutet av september och kommer att kosta 3 199 respektive 2 499 kronor. Inspire 3 släpps redan i mitten av samma månad och kostar då 999 kronor.