På säkerhetskonferensen Def Con har en ny generation av ”hackerkabeln” OM.G visats upp av utvecklarna på Hak5, rapporterar The Verge. Den ursprungliga kabeln visades upp 2019 och kunde bland annat fjärrstyra en dator den ansluts till genom att låtsas vara ett tangentbord.

Den nya kabeln heter OM.G Elite och precis som föregångaren är den till det yttre identisk med vanliga kablar som följer med till exempel Iphone och många Android-mobiler. Den finns med usb-a och usb-c i enda änden och lightning, usb-c eller mikro-usb i andra.

Jämfört med OM.G och den senare lanserade OM.G Plus har Elite-modellen fått flera nya funktioner. Den kan bland annat skapa ett eget dolt wifi-nät för tvåvägskommunikation och en teknik för att kopiera filer från datorn den är ansluten till och lagra dessa på sin interna lagring.

Den nya kabeln säljs som ”early access” för motsvarande cirka 1 800 kronor och kan levereras till hela världen. Målgruppen är så kallade white hat-hackare som anlitas av företag för att testa sin egen it-säkerhet.