På de flesta streamingtjänster finns det bra svenska serier att se. Men utbudet varier stort mellan tjänsterna. Netflix har till exempel en uttalad satsning på lokala serier, så där finns det en hel del svenskt att se. Även Viaplay har mycket att erbjuda.

Men även på andra tjänster finns det bra svenska serier att se under 2022. Här är några av de bästa just nu:

Älska Mig (Viaplay)

Älska Mig

Vi får följa en familj, överläkaren Clara (Josephine Bornebusch), lillebror Aron (Gustav Lindh) och Pappa Sten (Johan Ulveson) och deras dagliga liv. Alla har de olika sätt att hantera kärlek, sorg och relationer.

En serie av och med Josephine Bornebusch som vann "Årets tv-drama" på Kristallen-galan.

Genre: Drama
Se älska mig på Viaplay

Läs även: Fler bra serier på Viaplay


Thunder in my heart (Viaplay)

Thunder in my heart

En svensk "coming of age"-dramaserie där vi följer ett kompisgäng som upplever livet som bara 20-åringar kan. Men vuxenlivet, som väntar runt hörnet, ställer samtidigt höga krav som sätter relationer på prov.

Thunder in my heart är skapad av Amy Deasismont (Amy Diamond) som också spelar i serien.

Genre: Drama
Se Thunder in my heart på Viaplay

Läs även: Fler bra serier på Viaplay


Alla utom vi (Discovery Plus)

Alla utom vi

Alla utom vi är en svensk tolkning av den Kanadensiska serien How to Buy a Baby. I rollerna hittar vi Björn Gustafsson och Alba August som spelar paret Ola och Hilma. I serien får vi föja deras kamp för att försöka bli gravida och leva upp till samhällets förväntningar.

Genre: Svensk komedi
Se Alla utom vi på Discovery Plus


Snabba Cash (Netflix Original)

Snabba Cash

Svenska storsuccén som till och med fått brittiska komikern Ricky Gervais på fall. Leya gör sitt bästa för att lyckas som entreprenör, samtidigt som hon försöker uppfostra sin son Sami på egen hand. Men hon inser snart att hon måste välja hur långt hon är villig att gå för att lyckas. Om du är orolig för att du redan ska veta vad som händer, för att du sett filmen med Joel Kinnaman från 2010, kan vi försäkra dig om att så inte är fallet, det här är en väldigt annorlunda tolkning av Jens Lapidus bok med samma namn.

Genre: Drama/Gangster
Se Snabba Cash på Netflix

Läs mer: Bästa serierna på Netflix


Den osannolika mördaren (Netflix)

Den osannolika mördaren

En dramatisering av händelserna kring mordet på Olof Palme. Robert Gustafsson spelar Stig Engström, den så kallade "Skandiamannen". Hur sann historien är lär vi aldrig få veta, men spännande är det.

Genre: True crime/drama
Se den osannolika mördaren på Netflix

Läs mer: Bästa serierna på Netflix


Bron (Netflix)

Bron

De flesta känner nog till Bron vid det här laget, men har du inte sett serien har du flera bra säsonger framför dig. Serien inleds med att ett mordoffer hittas på Öresundsbron, halva kroppen på Sveriges sida och halva på Danmaks. Svenska polisen Saga Norén (Sofia Helin) och danska polisen Marin Rohde (Kim Bodnia) tvingas joba ihop för att lösa fallet. Klassik nordisk deckare med många villospår och oväntade vändningar.

Genre: Deckare
Se Bron på Netflix

Läs mer: Bästa serierna på Netflix


Tunna blå linjen (SVT Play)

Tunna blå linjen

Hyllad serie som följer poliser och deras vardag i Malmö. En spännande och intressant serie som framställer polisen på ett väldigt mänskligt vis. Det finns både hjältar och rötägg, precis som inom alla andra grupper i samhället.

Säsong 2 kommer den 18 september.

Genre: Drama
Se Tunna blå linjen på SVT Play


Bonusfamiljen (Netflix)

Bonusfamiljen

Bonusfamiljen är en dramaserie skapad av bland andra Felix Herngren (Solsidan). I centrum står ett 40-årigt par som har barn från tidigare förhållanden och nu måste navigera en tillvaro fylld av bonusbarn och ex-partners.

Namnkunnig casting med skådespelare som Johan Ulveson, Dragomir Mrsic, Nour El Refai, Petra Mede och många fler.

Genre: Svensk dramakomedi
Se bonusfamiljen på Netflix

Läs mer: Bästa serierna på Netflix


Kärlek och Anarki (Netflix)

Kärlek och Anarki

En gift konsult (spelad av Ida Engvoll) dras in i en relation med den betydligt yngre it-killen på ett bokförlag där hon just nu har ett uppdrag. De börjar testa varandra i flirtiga utmaningslekar på kontoret.

Genre: Svensk dramakomedi
Se Kärlek och anarki på Netflix

Läs mer: Bästa serierna på Netflix


Hitta mer att streama: