Kinesiska teknikjätten Huawei har haft det hett om öronen sedan USA införde sanktioner mot företaget 2019, med krympande intäkter och sjunkande vinst. Under andra kvartalet i år steg visserligen omsättningen en aning, men konsumentsidan är fortsatt svag och hålls upp av försäljningen av mobilmaster och annat.

Företaget har dock inte gett upp och stretar vidare med sin egen version av Android och de egna tjänsterna som ersätter Googles. Till IFA-mässan i Berlin kommer Huawei med nya modeller inom flera kategorier.

Matebook X Pro är en ny laptop i toppsegmentet med högupplöst 14-tumsskärm, en ny avancerad styrplatta, 12:e generationen Intel Core-processorer och ett nytt kylsystem.

Matepad Pro är en uppdaterad modell av företagets mer avancerade surfplatta. Den har en 12,6 tum stor oled-skärm med 120 hertz uppdateringsfrekvens och systemet har fått ”pc-liknande” funktioner som fönsterhantering.

Nova 10 och Nova 10 Pro är två nya mobiler där selfiekameran får minst lika mycket plats som den ”vanliga” på baksidan. Båda modellerna har en ultravidvinkelkamera på 60 megapixel och stöd för 4k-video, och Pro-modellen har ytterligare en kamera på framsidan för att fånga skärpedjup för porträtt.

Watch D är slutligen en ny smartklocka som har visats upp tidigare i år men nu närmar sig lansering. Den största nyheten är en blodtrycksmätare.

Samtliga nya produkter ska börja säljas i Europa innan jul, men mer detaljer om säljstart och priser kommer senare.