Det finns gott om budgetalternativ för den som vill lysa upp sitt hem på smart väg. Ikea Home Smart känner nog de flesta till, men faktum är att även tyska Lidl löpande säljer Zigbee-produkter på området. Dessa hittas då direkt i butikerna och går inte att beställa online - men du kan få en överblick över sortimentet här.

Ikea Dirigera: Ny smarta hemmet-hubb och app släpps i höst

Och nu är det pryltajm på Lidl igen. Från och med idag säljer butikskedjan en gateway av egna märket Silvercrest och ett gäng olika ljuskällor för inom- och utomhusbruk från Livarno. Ett startkit med gateway, led-inomhuslampor och fjärrkontroll säljs också till konkurrenskraftigt pris. Prylarna är kompatibla med såväl Google Home som Apple Homekit och utgår från Lidls egen Smart Home-plattform baserad på Tuya.

Läs också: Stöd för Eves smarta hemmet-prylar kommer till Android

Anledningen till att vi uppmärksammar er på detta är för att vi plockat in ett antal prylar ur det aktuella sortimentet för test. Det blir kortare utvärderingar av de specifika produkterna men också något slags helhetsbetyg på Lidl-plattformen som alternativ i det smarta hemmet. Håll utkik!