Uppdaterad (2022-10-04):

Ikea om det stora intresset: "Otroligt glada"

Flera av prylarna i Ikeas de facto begränsade kollektion Obegränsad formligen flög från hyllorna vid säljstart. M3 var på plats vid ett varuhus och kan intyga att folk köade utanför för att få chansen att lägga vantarna på skivspelaren i kollektionen.

Läs också: Ikea börjar sälja värmepumpar – Sverige först ut

Men långt ifrån alla har lyckats få tag på rariteten. Det stora intresset medförde rentav att en del ordrar som lagts via Click & Collect-tjänsten hos Ikeas webbutik fick annulleras.

– Inför varje kollektionssläpp gör vi allt vi kan för att förhindra dubbelbokningar. Vi beklagar verkligen att vissa kunder har fått sina ordrar annullerade, berättar Ikeas presskontakt Sandra Jakob för M3.

Hade ni räknat med det här stora intresset?
– Vi förstod redan när vi annonserade samarbetet med Swedish House Mafia att vårt samarbete kommer att generera mycket uppmärksamhet, men det går aldrig riktigt att föreställa sig hur stort trycket blir när produkterna släpps till försäljning, svarar Sandra Jakob.

Hon fortsätter:

– Vi är otroligt glada över att så många var intresserade av skivspelaren och hoppas att den kommer att ge alla de som har köpt den mycket musikglädje i hemmet.

För den som inte fick tag på skivspelaren (som redan säljs till ockerpriser på begagnatsajterna) ser läget prekärt ut. Enligt Ikea hoppas man få in "några fler" skivspelare till sina varuhus – men kan inte lova något.

– Majoriteten av kollektionen har tagits fram i en limiterad upplaga och är nu slutsåld men det finns vissa produkter som vi kommer att fortsätta sälja under året, säger Sandra Jakob.

Känns det ironiskt så här i efterhand att kalla kollektionen för Obegränsad med tanke på den begränsade tillgången?
– Det kan man tycka men nej, vi tycker att namnet Obegränsad är talande för hur endast fantasin kan sätta stopp för din kreativitet när det gäller musikskapande i hemmet. Vi hoppas att produkterna i kollektionen ska uppmuntra till kreativa projekt och skapa obegränsade möjligheter.


Tidigare (2020-09-12):

Ikea släpper Obegränsad - skivspelare och möbler för hemma-dj:n

Ikea har tillsammans med dj-gruppen Swedish House Mafia tagit fram kollektionen Obegränsad med en egen skivspelare och möbler för musikälskare och musikproducenter. Kollektionen ska bygga på gruppens egna insikter kring behoven hos dem som påbörjar sin musikaliska eller kreativa karriär.

Hela kollektionen består av över 20 heminredningslösningar så som vägg- och golvlampor, en klocka, ställ för bärbar dator, surfplatta, eller högtalare, skivställ, skrivbord, två alternativ till hyllor, en fåtölj, fyra kassar inklusive tillbehör, en skiv- och en laptopväska, en matta, tofflor, en pläd och ett kuddfodral.

Centralt för kollektionen är förstås den egna skivspelaren Obegränsad som utlovar en pick-up av hög kvalitet med en konisk diamantnål i spetsen som är skonsam mot skivan. För att förhindra att skivan skadas av misstag har tonarmens stöd en säkerhetsspärr.

Spelaren ansluts med RCA-kabel till en högtalare med inbyggd förstärkare och med usb-kabel till eluttaget via en usb-laddare. Båda kablarna ingår men usb-laddaren säljs separat. Pris för skivspelaren ligger på 1495 kronor.

Hela Obegränsad-kollektionen kommer lanseras i Sverige den 30 september 2022.

Läs också: Test - 11 hörlurar som stänger ute irriterande oljud