Sonos fortsätter att satsa på mer plånboksvänliga hemmabio-alternativ. I våras släpptes den mindre och billigare soundbaren Sonos Ray (som enligt oss fortfarande var för dyr) och nu kompletteras utbudet med Sub Mini. Precis som det låter är det en mindre pjäs än storasyskonet Sonos Sub, och därtill ett par tusenlappar billigare.

Uppgifter: Sonos jobbar på värstinghögtalare

Satsningen har varit halvkänd sedan i maj i år, då The Verge publicerade uppgifter om att en ny, billigare subwoofer skulle vara på gång. Och nu är den här, alltså, med en lika delar ny som välbekant formfaktor. Sub Mini har fått ett mer cylinderaktigt utseende som harmoniserar mer med Sonos olika högtalare. Sub Mini har en diameter på 230 millimeter och mäter 305 mm på höjden. Vikten ligger på 6.35 kilo.

Sonos Sub Mini

– Vi befinner oss i en mer eftertänksam streamingera där kvalitet prioriteras högre än kvantitet och där kreatörer och plattformar investerar i omslutande underhållningsupplevelser som sätter förstklassigt ljud i första rummet, menar Sonos hårdvaruchef Maxime Bouvat-Merlin.

Under huven sitter bland annat två "specialdesignade" woofers som med avancerad signalbearbetning ska få ljudet att låta som om det kom från en avsevärt större enhet. Exakt hur det står till med den saken får vi återkomma till i ett test. Sonos Sub Mini släpps 6 oktober till ett svenskt riktpris om 5 499 kronor.