Det är här strömbrytare med wifi-uppkoppling kommer in i bilden. Produkterna går under benämningen ”fjärrströmbrytare” eller ”Smart Plugs”. Dessa ansluts till ditt trådlösa hemmanätverk och sedan kan du via en app i din mobil styra motorvärmaren, julbelysningen eller kaffebryggaren, även från distans.

Missa inte:
Experten tipsar: Så hittar du bästa elabonnemanget
Spara el: Enkla tips som sparar pengar och miljö
Lista: Här är prylarna som drar ner din elkostnad

Apparna kan skilja sig åt funktionsmässigt men erbjuder ofta timerfunktion och schemaläggning. De flesta har även stöd för röststyrning via Google Assistant, Siri och Amazon Alexa.


Brennenstuhl WLAN Socket

uppkopplade fjärrströmbrytare

Ett behändigt och smart uttag som inte kräver någon hubb för att fungera. Anslutna enheter styrs via den tillhörande appen som även erbjuder röststyrning med hjälp av Amazon Alexa eller Google Assistant. ip44-klassad och kan således användas utomhus.

Cirkapris: 265 kronor hos Amazon Sverige


TESSAN WLAN Socket

uppkopplade fjärrströmbrytare

Ytterligare en uppkopplad strömbrytare avsedd för utomhusbruk, den här har två uttag som går att styras individuellt. kompatibel med Amazon Echo Alexa, Google Assistant samt IFTTT för röststyrning.

Cirkapris: 500 kronor hos Amazon Sverige


Fibaro Z-wave-fjärrströmbrytare med energimätare

uppkopplade fjärrströmbrytare

Jordad fjärrströmbrytare för Z-wave-system, som med sitt kompakta format inte blockerar uttaget bredvid i ett dubbelt vägguttag. Inbyggd energimätare rapporterar belastningen till controllern och den omgivande led-ringen (avstängningsbar) ändrar färg beroende på belastning.

Pris: Kostar 495 kronor hos Dustin


Nedis Smartlife Fjärrströmbrytare för utomhusbruk

uppkopplade fjärrströmbrytare

Fjärrströmbrytare som ansluts till befintligt wifi och styrs via en app i mobilen (IOS och Android), Google Assistant eller Amazon Alexa. Kan användas fristående eller tillsammans med andra Smartlife-enheter. För utomhusbruk (ip44) och har inbyggd energimätare.

Pris: 199 kronor hos Webhallen


Cleverio Smart fjärrströmbrytare för utomhusbruk

uppkopplade fjärrströmbrytare

Smart fjärrströmbrytare med wifi-anslutning som styrs enkelt via mobilen och den medföljande appen, alternativt med hjälp av Google Assistant. Med inbyggd energimätning och timer är den som klippt och skuren för motorvärmaren eller utomhusbelysningen.

Pris: 300 kronor hos Kjell & Company


SiGN Smart Home WiFi Smart Plug Utomhus

uppkopplade fjärrströmbrytare

Smart, uppkopplad strömbrytare avsedd för utomhusbruk från SiGN, med vilken du kan starta och stänga av elektronik i hemmet, direkt från din telefon. Fullt kompatibel med Alexa & Google Assistant för röststyrning samt med SiGN Smart Home-appen.

Pris: 199 kronor hos Teknikdelar