När Apple till slut testar att designa en Iphone utan flärp och med ett hål i skärmen för selfiekameran (och andra sensorer) gör företaget som vanligt en stor sak av det och försöker få det att verka som att ett hål i skärmen är något som faktiskt förbättrar användarupplevelsen.

Det är kanske inte så förvånande att utvecklare på Android-sidan började experimentera med nya gränssnitt som liknar Iphone 14 Pro:s ”Dynamic Island”. Ett exempel som redan har släppts på Play-butiken heter Dynamicspot och utvecklarna drar sig inte för att kalla det en kopia av Apple-funktionen.

Appen är inte riktigt lika polerad som Apples, rapporterar Android Police. Bland annat måste du manuellt stänga av flytande aviseringar, annars visas både ”bubblan” kring kamerahålet och den vanliga notisen ovanpå. När du minimerar en app sugs den inte in i Dynamicspot, och tidslinjen för media som spelas upp kan visa fel tid.

Dynamicspot är gratis men döljer flera funktioner bakom ett litet köp-i-appen. Appen släpptes häromdagen men har redan över en halv miljon nedladdningar.