Nu är det klart att Polestar kommer premiärvisa sin första SUV, Polestar 3, vid ett lanseringsevent i Köpenhamn i Danmark den 12 oktober 2022.

Bilen ska bygga på en ny helt elektrisk teknikplattform som är utvecklad av och delas med Volvo Cars. Plattformen ska innehålla högteknologiska komponenter som central datorkraft från Nvidia, olika säkerhetssystem från Volvo Cars och ledande industrileverantörer så som Zenseact, Luminar och Smart Eye.

Vid lanseringen av Polestar 3 kommer alla versioner ha en drivlina med dubbla motorer som prioriterar drivning bak samt elektrisk "torque vectoring" via ett dubbelt kopplingssystem på bakre elmotorn. Standard är också adaptiv tvåkammars luftfjädring och aktiva dämpare.

"Att den på mindre än ett ögonblick kan förvandlas från en bekväm bil med hög komfort till en spänstig prestandabil är den förmåga som gör Polestar 3 speciell som elektrisk prestanda-SUV. Den drar också nytta av en låg tyngdpunkt och bred spårvidd som ger bra stabilitet och mycket körglädje för föraren, säger Polestars vd, Thomas Ingenlath, i ett pressmeddelande.

Livesändningen av lanseringseventet kommer gå att se här. Det drar igång klockan 19:00 den 12 oktober.

Läs också: Mercedes bekräftar - släpper eldriven G-klass under 2024