Uppdatering (2022-12-01) 

Uppgifter: Då släpps Samsung Galaxy S23

Enligt en anonym Samsung Electronics-chef så kommer Samsung att släppa sin Galaxy S23-serie i början av februari under ett Unpacked-event i USA, rapporterar Korea JoongAng Daily.

Samsung-chefen avböjde att uppge exakt tid och plats, men lokala medier rapporterar att det kommer ske i San Francisco. Tidigare uppgifter har pekat på att Galaxy S23 skulle kunna visas upp i januari i samband med CES i Las Vegas.

Samsung lanserade både Galaxy S20 och S22 i februari 2020 och 2022. Samsung Galaxy S21 släpptes däremot i januari.

Uppdatering (2022-11-07)

Stor chippförändring väntas i Galaxy S23

Uppgifter i Qualcomms senaste kvartalsmöte med aktieägarna pekar på att Samsung Galaxy S23 bara kommer använda sig av Snapdragon-chippsatser, rapporterar GSM Arena.

Under mötet bekräftade Qualcomms vd, Cristiano Amon, att ett flerårigt avtal med Samsung kommer ta Snapdragon till alla Samsung Galaxy-mobiler i premiumsegmentet globalt.

Detta skulle i så fall bli första gången någonsin som alla modeller lanseras med samma chippsatser världen över.

Förväntningen är att Samsung Galaxy S23 kommer lanseras under första veckan i februari 2023.

Uppdatering (2022-10-11):

Större batteri

Samsung kommer använda att aningen större batteri i Galaxy S23 än i S22, rapporterar XDA Developers. Uppgiften kommer från Digital Chat Station som flera gånger har läckt korrekta uppgifter om kommande Android-telefoner.

Batteriet i S22 är på 3 700 milliamperetimmar medan S23 påstås få ett med 3 785 med en genomsnittlig faktisk maxkapacitet från fabrik kring 3 900.

Runt fem procent högre batterikapacitet verkar kanske inte så mycket, men om ryktena stämmer och skärmen är lika stor och ljusstark som idag är det möjligt att batteriet tillsammans med en något effektivare processor ändå ger märkbart längre batteritid.


Läcka sägs visa upp Galaxy S23-mobilerna

Samsung är ungefär halvvägs genom Galaxy S22:s produktcykel och nu börjar uppgifter om nästa års Galaxy S23 dyka upp. Smartprix och Onleaks har släppt påstått läckta 3d-renderingar av Galaxy S23, S23 Plus och S23 Ultra.

Designen på S23 och S23 Plus kommer enligt de här bilderna ändras mer än Ultra-modellen, med kamerorna i separata upphöjningar istället för ett ”kamerahus” precis som dagens S22 Ultra redan har.

Galaxy S23 Plus kommer enligt GSM Arena vara en aning större än föregångaren, trots en lika stor skärm. Men vi snackar 0,3 millimeter på bredden och längden med bibehållen tjocklek, så det kommer knappast märkas annat än med en del tätsittande skal.

De andra uppgifter sajten har om telefonerna är att de väntas vara utrustade med antingen Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 eller Samsungs egna Exynos 2300, och ska få stöd för 25-wattsladdning.