Shadow är en av en handfull molndatortjänster som har dykt upp de senaste åren, med hittills ganska unikt koncept: Du hyr en hel kraftfull pc som du kommer åt via företagets speciella fjärrstyrningsprogram som utlovar laggfri användning oavsett vad du gör: Spel, 3d-program, videoredigering – ja vad som helst.

Nu har tjänsten lanserats i tre nya länder: Sverige, Danmark och Italien och finns därmed i de flesta västeuropeiska länder samt i USA och Kanada.

Shadow grundades 2015 och växte snabbt i början av covidpandemin, men fick sedan ekonomiska problem och ansökte om konkursskydd i mars 2021. Företaget köptes upp av franska internetjätten OVH Cloud som bland annat har tagit bort olika prisnivåer på tjänsten och börjat rulla ut den till fler länder.

Tjänstens utbredning till Sverige kommer samtidigt som Google precis har meddelat att Stadia läggs ner. För de som är intresserade av just spel påminner tjänsterna om varandra, även om Shadow är betydligt dyrare med pris på drygt 300 kronor i månaden.