Google Home släpptes för snart tio år sedan, och nu är Google på väg att rulla ut en ny version av appen som har gjorts om från grunden. I ett blogginlägg skriver företaget om de kommande nyheterna, som först ska testas i en öppen betaversion.

Stöd för den nya smarta hem-standarden Matter ingår självklart, vilket bland annat innebär snabbare och enklare parkoppling med nya prylar. Google ska även släppa systemuppdateringar till högtalare, smartskärmar och routrar i Nest-familjen så att de kan styra Matter-tillbehör.

Själva Home-appen kommer bland annat få en ny favoritflik som visas när du öppnar appen och innehåller de kameror, lampor och andra tillbehör du vill komma åt snabbast.

En ny automatiseringsflik innehåller alla dina automatiseringar, och nästa år ska den utökas med en avancerad skriptredigerare för användare som vill skapa mer skräddarsydda automatiseringar.

Google ska även släppa versioner av Home-appen för Wear OS och webben, så att du kommer åt och kan styra hemmet även om du inte har mobilen med dig.