Det finns så många streamingtjänster nu att det är svårt att veta var du ens ska börja. Har du redan sett det mesta på de största tjänsterna kan det vara värt att ta en titt på Viaplay. Här finns flera bra serier att sträcktitta på.

Då Viaplay lägger till och tar bort serier ofta uppdaterar vi denna artikel regelbundet för att kunna ge de bästa rekomendationerna av de bästa serierna på Viaplay just nu.

Översikt:

Bästa serier på Viaplay


Gomorrah

Gomorrah

Italiensk serie som skildrar livet i den ökända italienska maffian "Camorra", som har sitt ursprung kring Neapel. Serien är smutsig, våldsam och har mer gemensamt med brottsskildringar som The Wire än glättig mafiaromantik à la Hollywood. Skapad av Roberto Saviano, som även skrivit en omtalad bok med samma namn som serien bygger på.

Genre: Maffia, drama
Se Gomorrah på Viaplay

Vikings

Vikings

En hyllad serie om en grupp vikingar som utforskar och plundrar så där som bara vikingar kan. Hur trogen serien är historiskt låter vi vara osagt, men det är spännande och engagerande underhållning på hög nivå. I huvudrollerna hittas bland annat Gustaf Skarsgård.

Genre: Äventyr, drama
Se Vikings på Viaplay

The Great

The Great

En serie om den ryska kejsarinnan Catherine the Great. Men mer än namnet är nog inte direkt historiskt korrekt. Däremot det mycket välgjort och roligt, och skådespeleriet som håller världsklass. Om du är historienörd rekommenderas att du sväljer stoltheten och bara njuter av en härlig satir.

Genre: Komedi
Se The Great på Viaplay

New Amsterdam

New Amsterdam

Scrubs, House, E.R... Det råder ingen brist på bra tv-serier i sjukhusmiljö direkt. Här är en till och den är också mycket bra! Följ Dr. Max Goodwin när han blir chef för ett av USA:s äldsta sjukhus och hur han kämpar mot byråkratin för att göra livet så bra som möjligt för patienterna.

Genre: Drama
Se New Amsterdam på Viaplay

Babylon Berlin

Babylon Berlin

Tysk serie som utspelar sig i slutet av Weimar-republiken, med start 1929. I fokus står Gereon Rath, en polis som har fått i uppdrag att spränga en utpressarliga. Vi möter också Charlotte Ritter. Hon är polistjänsteman på dagarna och prostituerad på kvällarna. Snygg serie med härlig 30-talsfeeling.

Genre: Drama
Se Babylon Berlin på Viaplay

Elementary

Elementary

Elementary är en modern tolkning av Sherlock Holmes. London har bytts mot New York och brotten som löses är mer nymodiga i sin karaktär. Sherlock Holms spelas av Johnny Lee Miller och Watson spelas av Lucy Liu. Sju säsonger och 154 avsnitt borde kunna stilla din törst för kluriga mysterier och spännande brottsfall.

Genre: Deckare, drama
Se Elementary på Viaplay

Riket Exodus

Riket Exodus

Lars von Triers hyllade serie Riket, med Erns-Hugo Järegård ("Danskjävlar!"), kom redan 1994. Nu har sista delen, säsong tre, äntligen släppts och fansen jublar. Vi får följa med tillbaka till det danska sjukhus där oförklarliga saker fortsätter hända. En mystisk röst kallar…

Se Riket på Viaplay

Cosmos: A SpaceTime Odyssey

Cosmos: A SpaceTime Odyssey

Vetenskap är kul! Särskilt när det är Niel DeGrasse Tyson som står för förklarandet. I Cosmos tar han med oss på en resa i universum och förklarar allt om naturlagar, tid och rymd. Serien klonkar in 9,3 av 10 på IMDB, så du förstår att detta är ingen serie du får missa om du har det minsta intresse för vetenskap och rymden.

Genre: Vetenskap
Se Cosmos: A SpaceTime Odyssey på Viaplay

The Office

The Office

En serie som går att se om hur många gånger som helst. I amerikanska The Office kretsar handlingen kring ett helt vanligt, tråkigt kontor i en mindre amerikansk stad. Vad som gör serien så bra är alla de sköna karaktärerna. Pinsamma chefen Michael Scott (Steve Carell) som gör allt för att bli omtyckt. "Experten" på allt, Dwight Shrute. Stanly, som inte lyfter ett finger mer än nödvändigt. Och många fler. Har du jobbat på ett kontor lär du känna igen stämningen. En måste se-serie.

Genre: Komedi
Se The Office på Viaplay

Fargo

Fargo

Lysade serie som spinner vidare på historen som först berättades i filmen med samma namn från 1996 (rekommenderas!). Fyra fristående säsonger med olika historier som är löst sammankopplade med små referenser här och där. Stort galleri av extremt bra skådespelare gör serien till ett "måste se". Bland annat Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead och många fler.

Genre: Thriller, action, drama
Se Fargo på Viaplay

House

House

Tokhyllad serie om den bittre och hårde, men rättvise doktor House (Hugh Laurie). I varje avsnitt brottas han med att lösa alla sjukdomsfall till vilket pris som helst, även om okonventionella metoder krävs. Åtta säsonger har du att njuta av denna pärla till tv-serie. House är för övrigt även den en modern tappning av Sherlock Holmes. 

Genre: Drama
Se House på Viaplay

Billions

Billions
Hedgefondskungen Axe och federala åklagaren Chuck hamnar i fejd med varandra där miljarder av dollar står på spel. En serie för dig som tycker om serier som Homeland, House of Cards och Suits.

Genre: Drama
Se Billions på Viaplay här

South Park

South Park

I dagens underliga världsklimat fullkomligt blomstrar satiren, framförallt i USA. South Park är en simpelt animerad tecknad serie om fyra elever i Colorado. Serien gör narr av aktuella händelser inom politik och media på ett pricksäkert sätt som definitivt är allt annat än barntillåtet.

Genre: Komedi
Se South Park på Viaplay här

The Blacklist

The Blacklist

Här har vi en tv-serie med en rejäl dos FBI-hemligheter, skumma affärer och mängder med oväntade utvecklingar. Kvaliteten är kanske inte alltid skyhög men i sina bästa stunder är The Blacklist uppe och nosar på de allra bästa thrillerserierna.

Genre: Deckare
Se The Blacklist på Viaplay här
 

Bosch

Bosch

Tvättmaskinsförväxlingen till trots – tv-serien Bosch är i det närmaste unik i sin ton, och flörtar dessutom en hel del med klassiska snutserier från 90-talet. Den här är en mörk historia om den ärrade Los Angeles-polisen Harry Bosch och hans nystande i gamla mordgåtor. Det tar ett tag innan den kommer igång, men vi lovar att du kommer sitta som på nålar när upplösningen närmar sig.

Genre: Thriller, deckare
Se Bosch på Viaplay här
Fler topplistor streaming: