Paramount Plus lades ner och slogs samman med tjänster som Showtime, NBC Universal, Sky Studios och Nickelodeon och blev Showtime. Potentialen är med andra ord mycket stor för att det kommer bli en bra streamingtjänst.


Bästa filmerna på Skyshowtime

Men att säga att Skyshowtime är bra idag vore att ljuga. Appen är antagligen den sämsta apppen i hela streamingvärlden, fullproppad av drm-skydd och annan skit som gör den frustrerande långsam. Filmutbudet är magert, men börjar sakta men säkert att byggas upp.

Det finns en hel del bra filmer och serier som kan göra det värt att ta en månad eller två och testa Skyshowtime. Här tipsar vi om de allra bästa filmerna du kan se i dag.


Top Gun Maverick

Top Gun Maverick

36 år efter den första Top Gun-filmen kom uppföljaren Top Gun Maverick. Och den blev en dundersuccé!

Filmen handlar om Maverick (Tom Cruise) som blir inkallad för att träna den nya generationens stridspiloter inför ett kritiskt uppdrag mot en icke namngiven ondsint stat. Filmen är full av svulstig dialog och hål i logiken, men det gör liksom ingenting. Det märks att detta är en actionfilm gjord av människor som älskar actionfilmer, så som de gjordes under sina glansdagar. Underållningsvärdet är på topp.

Genre: Action
Se Top Gun Maverick på Skyshowtime


The Northman

The Northman

En hämndhistoria som utspelar sig på vikingatiden. En vikingaprins (Alexander Skarsgård) ger sig ut på en lång och blodig färd för att hämnas sin mördade far. Värt att nämna är också att Björk gör skådespelarcomeback i en roll som häxa/shaman.

Genre: Action, äventyr
Se The Northman på Skyshowtime


The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street är en modern klassiker regisserad av Martin Scorsese. Filmen skildrar det galna livet på börsen för en småskojare som slår igenom stort och bygger upp en framgångsrik aktiemäklarfirma på Wall Street. Men att följa lagar står inte högt upp på agendan och snart har han FBI efter sig. Bygger på en sann historia och är en av Leonardo diCaprios bästa prestationer.

Genre: Komedi, biografi
Se The Wolf of Wall Street på Skyshowtime


Jurassic Park

Jurassic Park

Dinosauriefilmen som slår alla andra filmer på temat med hästlängder (dinosaurielängder?), trots att den nu har 29 (!) år på nacken. En drös uppföljare har gjorts sedan dess, och de finns på Skyshowtime, men då de är fullständigt skräp gör du bäst i att bara se denna och låtsas som om de andra inte finns.

Genre: DINOSAURIER!
Se Jurassic Park på Skyshowtime


Get out

Get out

En psykologisk och ganska unik skräckfilm skapad av Jordan Peele. Chris Washington är en svart fotograf som åker med sin flickvän för att träffa hennes familj. Allt eftersom händer märkligare och märkligare saker, och mörka (och svårt rasistiska) hemligheter kommer upp till ytan.

Genre: Skräck
Se Get out på Skyshowtime


The adjustment bureau

The adjustment bureau

En politiker, spelad av Matt Damon, upptäcker att saker som händer runt om kring honom inte sker av en slump. En mäktig och hemlig organisation styr allt som händer. Han måste nu försöka se igenom deras manipulationer och ta kontroll över sitt eget öde.

Inte den bästa film som någonsin gjorts, men enkel och underhållande spänning för lata söndagar!

Genre: Sci-fi, thriller
Se The adjustment bureau på Skyshowtime


Scream

Scream

Kultklassikern Scream kom 1996 och omåttligt populär som en smart satir över skräckfilmer. Den var lika delar läskig som rolig och fick ett stort kultfölje och efterföljande filmer. Scream (2022) utspelar sig 25 år efter händelserna och har originalskådespelarna i rollbesättningen. Bra eller dålig spelar mindre roll, detta är nostalgi på hög nivå!

Genre: Skräck
Se Scream på Skyshowtime


Sonic The Hedgehog 2

Sonic The Hedgehog 2

Filmer baserade på tv-spel blir sällan bra, och det var nog inte många som hade höga förhoppningar när första Sonic-filmen kom. Men den lilla blå igelkotten visade att alla hade fel och filmen visade sig vara både rolig och charmig. Inte minst med Jim Carrey som skräddarsydd för rollen som Dr Robotnik. Nu är Sonic tillbaka och den här gången dyker fler kända karaktärer från spelen upp, bland annat den tvåsvansade räven Tails.

Genre: Äventyr, komedi
Se Sonic the Hedgehog 2 på Skyshowtime


Gudfadern-filmerna

Gudfadern

Med den nya, mycket stabila serien om hur Gudfadernfilmerna kom till (The Offer) är det hög tid att se om filmerna. På Skyshowtime hittar du alla Francis Ford Coppolas tre klassiker. Njut av Marlon Brando som Don Vito Corleone och Al Pacino som Michael. Filmer som tål att ses om igen!

Genre: Maffia, thriller
Se Gudfadernfilmerna på Skyshowtime


Mission Impossible

Mission Impossible

Mission Imposseble-filmerna har blivit lite av moderna klassiker inom action-genren. Inte minst då Tom Cruise gör många av stunten själv. Spektakulär action blandas med konspirationer och spioneri. Sex filmer har det blivit sedan 1996 och en ny film är planerad till nästa år. På Skyshowtime ser du de fem första filmerna.

Genre: Action
Se Mission impossible-filmerna på Skyshowtime


About Time

About Time

Av en slump upptäcker Tim vid 21 års ålder att han kan resa bakåt i tiden genom att gå in i trånga utrymmen. Men även om förmågan visar sig användbar när det gäller att få kvinnan i hans liv, uppstår massor av intriger och komplikationer i och med tidsresorna. En riktig feel good film som definitivt kommer att få den känsligare att fälla en tår.

Genre: Drama
Se About Time på Skyshowtime


Lost in Translation

Lost in Translation

Sofia Coppolas succéfilm med Bill Murray och Scarlett Johansson. Filmen kom redan 2003, men har blivit lite av en tidlös klassiker. Bill Murray spelar en avdankad skådis som befinner sig i Tokyo för att göra reklam för japanska företag. Scarlett Johansson spelar en vilsen ung kvinna som råkar bo på samma hotell. De två träffas och en osanolik vänskap bildas. Lika delar mysig som vemodig film som måste ses åtminstone en gång.

Genre: Drama
Se Lost in Translation på Skyshowtime


Darkest Hour

Darkest Hour

I maj 1940 hänger andra världskrigets öde på Winston Churchill, som måste bestämma sig för om han ska förhandla med Adolf Hitler, eller kämpa med vetskapen om att det kan innebära slutet för det brittiska imperiet.

Ruskigt bra historiedrama med Gary Oldman i huvudrollen.

Genre: Drama
Se Darkest hour på Skyshowtime


10 Cloverfield Lane

10 Cloverfield Lane

En mycket spännande film som gör sig allra bäst om du inte läser några spoilers innan du ser den. En kvinna hålls inlåst i ett skyddsrum på den amerikanska vichan. Hennes kidnappare hävdar att farliga saker händer utanför och att hon är säkrast där hon är. Hur ska hon lyckas fly? Och talar mannen sanning?

Genre: Thriller
Se 10 Cloverfield Lane på Skyshowtime


The Visit

The Visit

I den här skräckfilmen av M. Night Shayamalan, mannen bakom filmer som sjätte sinnet, får vi följa två syskon som hälsar på sina morföräldrar. Men allt är inte som det verkar och morfäräldrarnas beteende blir allt mer oroväckande...

Genre: Skräck
Se The visit på Skyshowtime


Fler topplistor streaming: