Testad produkt: JBL Reflect Aero
Pris: Kostar 1 490 kronor hos MediaMarkt

Precis som nyligen testade Anker Soundcore Sport X10 är JBL Reflect Aero ett par true wireless-hörlurar som främst är tänkta att användas vid sportutövande. JBL Reflect Aero visar sig dock vara snäppet vassare än konkurrenten på många punkter, även om det inte heller är en helt felfri hörlur.

Betyg 4 av 5

Omdöme

JBL Reflect Aero har riktigt bra ljud och brusreducering samt ett flertal funktioner och finesser som gör dem lämpliga som hörlurar för sportutövande. Något okänsliga touchkontroller och en tveksam passform för små öron drar ned betyget, men det är ändå ett par hörlurar vi kan rekommendera!

Positivt

  • Bra ljud
  • Bra brusreducering
  • Damm- och vattentäta

Negativt

  • Tveksam passform
  • Något okänsliga touchkontroller
  • Högt pris

Till skillnad mot Ankers hörlurar har JBL Reflect Aero inga gummikrokar att trä runt öronen. Istället har de små ”vingar” som hjälper till att hålla dem stadigt på plats. Och stadigt sitter de, i alla fall i testarens relativt stora öron.

M3 rekommenderarÖvriga familjemedlemmar med mindre öron var inte lika nöjda med passformen, oavsett vilka av de medföljande tre paren vingar eller tre paren pluppar som användes (även om de mindre storlekarna förstås gav något bättre passform). Inte så att de trillade ut ur någons öron, men känslan var att de inte satt så bra och stadigt som de skulle kunna göra.

Att JBL Reflect Aero också är damm- och vattentäta (IP68) är ytterligare en något som gör dem extra lämpliga för användande vid sportutövande. De har också en liten snodd på laddosan som gör den enklare att greppa och hålla fast.

JBL Reflect Aero
Hörlurarna sitter i alla fall stadigt i testarens relativt stora öron.

Funktionsrik app

Till skillnad mot Anker Soundcore Sport X10 har JBL Reflect Aero stöd för röststyrning (Alexa, Siri och Google assistent), vilket är praktiskt när du exempelvis är ute och skumpar i löpspåret eller har händerna upptagna av att hålla i ett par stavar i skidspåret.

Denna funktion blir särskilt viktig med tanke på att touchkontrollerna på JBL Reflect Aero är rätt okänsliga. Feltrycken under vårt testande var tyvärr många. Vad touchkontrollerna ska göra går i alla fall att justera i den funktionsrika, men samtidigt lättanvända, appen.

Det är samma app som för exempelvis JBL Live Pro 2 och funktionerna är i stort sett desamma. Här finns med andra ord allt från en equalizer och en ”hitta mina hörlurar-funktion” till möjligheten att på olika sätt finjustera brusreduceringen.

Bra ljud och brusreducering

En sak har i alla fall JBL Reflect Aero och Anker Soundcore Sport X10 gemensamt – de har båda riktigt bra ljud. Basen är så tung som det går att önska av ett par true wireless-hörlurar, men även mellanregister och diskant är rena, klara och tydliga.

JBL Reflect Aero lyckas dock även riktigt bra med brusreduceringen, något som Anker-hörlurarna misslyckades med. Här är den bra direkt ur kartongen, men blir ännu bättre efter lite pillande och testande med inställningarna i appen. Även ljudet vid telefonsamtal är bra och störningsfritt.

JBL Reflect Aero får dock stryk av Anker Soundcore (och många andra true wireless-hörlurar) när det gäller batteritiden. Inte för att åtta timmar per laddning och totalt 24 timmar med laddosan är dåliga siffror, men många konkurrenter (bland annat Anker) lyckas pressa ur över 30 timmars totalt lyssnande.

Prislappen på 1 600 kronor är förstås också ett minus, men på det hela taget är JBL Reflect Aero ändå ett par riktigt bra hörlurar som lämpar sig utmärkt för sportutövande.

Specifikationer

Produkt: JBL Reflect Aero
Testad: Oktober 2022
Tillverkare/kontakt: JBL, jbl.se
Anslutningar: Bluetooth 5.2
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Nej
Stöd för röststyrning: Ja (Alexa, Siri och Google Assistent)
IP-certifiering: IP68 (Damm- och vattentät)
Färger: Svart, vit, blå och mintgrön
Vikt (två hörlurar): 13 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 46 gram
Storlek laddosa: 6,5 x 3,0 x 3,5 centimeter
Batteritid bara musik totalt: 24 timmar
Batteritid bara musik per laddning: 8 timmar
Trådlös laddning av dosan: Nej
Cirkapris: 1 600 kronor
Pris: Kostar 1 490 kronor hos MediaMarkt

Betyg: 4 av 5