Testad produkt: Anker 535 Powerhouse
Pris: Från 7 000 kronor via Prisjakt

Domedag eller bara en välplanerad urkoppling från nätet när timpriset är åtta kronor kWh? Användningsområdet för Anker 535 är många och vi är mycket entusiastiska till deras kraftpaket som har över 500 Wh. Anker, som prissätter sig i premiumsegmentet, har faktiskt inga problem att motivera varför de hör hemma där. Anker 535 utlovar 3 000 laddcykler och ett löfte om att kunna ladda våra prylar varje dag i 10 år. För att understryka att de menar allvar har de kastat in en heltäckande garanti på fem år. De sätter ribban högt för sig själva och vi ser fram emot att testa om de kan hålla vad de lovat!

Betyg 4 av 5

Omdöme

Sammanfattningsvis kan vi bara imponeras av denna pjäs från Anker, en total output på 716 watt och 512 Wh i ett stötsäkert format. Vi vill ha den med oss på varje bilresa och alltid ha den fulladdad i garderoben, särskilt i vinter, när var och varannan tydligen ska kunna kopplasfrån det gamla hederliga stamnätet.

Positivt

  • Kraftfull och kompakt
  • Imponerande garanti
  • Antal anslutningar

Negativt

  • Tung att frakta
  • För detta pris hade vi velat nå högre maxeffekt
Test Anker 535

Sträckan för att komma igång är minimal, redan vid uppackningen är det tydligt vad vi behöver göra för att få igång vårt mobila kraftverk. Minimalt med sladdar och krångel, ett enkelt tryck på displayen visar att batteriet är 23 procent laddat och efter att vi anslutit den till nätet för påfyllning får vi fram uppskattad tidsåtgång till fulladdat. Anker 535 har givetvis ren sinusvåg, vilket innebär att vi kan driva majoriteten av vår elektronik, antingen via något av de dubbla 230-voltsuttagen (max 500 watt totalt) eller från något av de fyra usb-uttag, som klarar av att levererar upp till 60 watt. Skulle inte detta vara nog har vi ett klassiskt “biltändaruttag” på 12 volt dc, vilket kan ge oss 120 watt, vilket mer än väl räcker för att driva en kylväska eller liknande.

Vi ansluter vår 55” Samsung TV i kombination med Apple TV samt en TP-Link Router för att se hur länge vi kan bingetitta på M3:s youtubekanal, även om Svenska kraftnät skulle koppla bort oss på grund av elbrist. Svaret blir dryga tre timmar med en streaming-upplevelse i världsklass.

Ladda mobilen 37 gånger

Med en total förbrukning mellan 110-120 watt känns detta riktigt bra. Som referens kan Anker ladda upp din telefon 37 gånger (11 Wh), din laptop sju gånger (60 Wh) eller driva din camping-kaffebryggare i hela 1,2 timmar (360 W).

Om vi vågar oss ut i vildmarken kan vi givetvis ansluta våra portabla solceller till batteriet, som gissat blir vi inte heller här besvikna på mekaniken. En effektiv mppt omvandlare gör att vi under soliga förhållanden ska kunna ladda upp Anker till 80 procent på endast fyra timmar. Detta, i kombination med det relativt kompakta formatet, gör Anker 535 till en självklar följeslagare på nästa resa med campingbilen. Att vandra till fots är dock inte ett alternativ då matchvikten landar på strax över sju kilo.

Test Anker 535

Enligt instruktionerna ska vi få med en usb c-adapter som ska kunna ladda 535:an på strax över tre timmar, denna lyser dock med sin frånvaro och vi får nöja oss med den vanliga adaptern, vilken ger en laddtid på cirka 4,5 timmar.

En kul egenskap är power saving mode, med denaktiverad kommer Anker att stänga av sig när din elektronik är fulladdad. Om du däremot filmar ett långtidsprojektså stänger du helt enkelt av power saving, då kommer dina enheter stöd-laddas så länge Anker har batteri.

Vår enda besvikelse är att vi fortfarande inte kan driva de större prylarna i hemmet, inte ens under en kort stund. Vi hade älskat att kunna bränna på en panna brunt i Moccamastern, även om hela staden är nedsläckt, men vi kan kanske inte få allt…

M3 rekommenderar


Fakta Anker 535 Powerhouse

Tillverkare: Anker
Pris: Från 7 000 kronor via Prisjakt
Batterikapacitet: 512 Wh/160 000 mAh
DC in: 11-28V 10A (120W Max)
DC ut: 12 V DC 10A
USB-C in/ut: 5V 3A/9V, 3A/15V, 3A/20V, 3A (60W Max)
USB-A ut (3 st): 5V 7,2A (2.4A Max Per Port)
AC ut (2 uttag): 220V~240V, 2,27 A Max, 50Hz, 500 W Max
Vikt: 7,6 kg
Mått: 26x25x19 cm
Övrigt: Led-lampa i varmvitt ljus + SOS-signal

Betyg: 4 av 5