Uppdaterad (2022-11-09):

Fix för Norden rullas ut

Google låter meddela att en mjukvaruuppdatering, specifikt ämnad för Pixel 7-användare med samtalsproblem i Norden, nu är i full gång med att rullas ut. Det rör sig alltså inte om den novemberuppdatering som redan gått ut brett, utan om en separat, mindre fix som laddas ned direkt till telefonen. Har du inte redan hämtat den så bör den dyka upp bland dina notifikationer inom kort.


Uppdaterad (2022-11-04):

Möjlig lösning på väg

Användare har fortsatt rapportera om strul med samtalsfunktionen i Pixel 7-serien. Men nu kan en lösning vara runt hörnet – under fredagseftermiddagen har Googles svenska pressavdelning hört av sig och berättat att en mjukvaruuppdatering väntas gå ut under nästa vecka.

Exakt när uppdateringen levereras och vad den faktiskt består av har vi inget svar på, men vi tyckte att den var värd att nämna. Kanske kan nyheten skänka lite hopp till de Pixel 7-ägare som fortfarande upplever problem så här med helgen i antågande?


Tidigare (2022-10-31):

Samtalsproblem hos Pixel 7

Googles lansering av Pixel 7-serien i Sverige har dragit stort intresse. Vi har utvärderat de nya telefonerna och delat ut höga betyg – men helt friktionsfri tycks lanseringen trots allt inte ha varit. Flera användare rapporterar nämligen om ett irriterande problem med Googles nya toppmobiler – samtal som rings och tas emot avslutas automatiskt efter bara några sekunder.

På det svenska Androidcommunityt Swedroid huserar en 20 sidor lång forumtråd där flera användare vittnar om samtalsproblemen, som verkar kunna uppstå oberoende av operatör. På Googles officiella hjälpcenter delar andra användare med sig av likande berättelser. Vi på M3 har också blivit kontaktade av drabbade.

Test: Pixel 7 - stort prisvärde, mindre wow-faktor

Att aktivera och stänga av flygplansläget verkar vara en tillfällig medicin för åtminstone vissa användare, medan andra haft framgångar med att ändra olika nätverks- och operatörsinställningar. Orsaken till själva grundproblemet verkar än så länge vara oklar, även om användare som varit i kontakt med Pixel-supporten fått en bekräftelse på själva problemet och att det arbetas på en lösning.

M3 har hört av sig till Googles svenska pressavdelning.

"Vi är medvetna om ett problem som påverkar vissa kunder och håller för närvarande på att aktivt undersöka saken", skriver företaget i ett uttalande.

Förhoppningsvis finns en lösning för samtalsproblemen på plats förr snarare än senare. Pixel 7-serien är en utomordentligt viktig lansering för Google i Sverige och sådana här rapporter kan definitivt blanda ned en del smolk i hajp-bägaren.


Missa inte M3:s nya helgpodd!