Signify, företaget som utvecklar och säljer Philips Hue-systemet, har varit med i utvecklingen av den ny lanserade Matter-standarden sedan starten. Företaget avslöjar nu när Matter-stöd kommer till existerande lampor och andra smarta hem-prylar.

En uppdatering av hubben Philips Hue Bridge ska släppas i början av 2023 och kommer ge stöd för Matter-tekniken i samtliga Hue-produkter utom två: Play HDMI Sync Box och Tap Dial Switch. Det beror på att teknikerna de använder helt enkelt ännu inte finns i Matter-standarden.

Målet med Matter är att göra det enklare att kombinera produkter från olika tillverkare och som använder olika grundläggande teknik – Zigbee, Z-Wave, nya Thread, wifi eller bluetooth. Säkerheten – något som har varit ett återkommande problem med framför allt billigare prylar – blir också bättre.

För användare som har kopplat Philips Hue till Google eller Amazon kommer uppdateringen ske helt i bakgrunden, men Apple Homekit-användare måste nollställa och lägga till hubben igen för att byta till Matter.