Det var enklare förr när vi bara hade Netflix att streama filmer från. I dag finns det ett tiotal olika tjänster, alla med olika utbud och filmer som kommer och går och kommer tillbaka igen. Det är snudd på lika svårt att hitta film idag som det var på videobutikernas tid.

Läs även: Bästa tv-serier att streama just nu

Men misströsta inte! Här samlar vi alla filmfavoriter; komedi, thriller, drama, skräck – vi väljer ut det bästa oavsett genre eller streaming-tjänst. Varje månad lägger vi till nya tips, så bokmärk och välkommen tillbaka!


Översikt:

Bästa filmer att streama just nu


Blade Runner 2049 (Netflix)

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 är uppföljaren till den kultförklarade filmen Blade Runner från 1982. Filmen är regisserad av Denis Villeneuve och har Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Sylvia Hoeks och Jared Leto i huvudrollerna.

Handlingen utspelar sig i ett dystopiskt framtida Los Angeles år 2049, där det multinationella företaget Wallace Corporation har skapat en ny generation av replicants - artificiella människoliknande varelser. Replicant-jägaren K (spelad av Ryan Gosling) upptäcker en dold hemlighet som kan hota samhällets stabilitet och tvingas söka efter den före detta Blade Runnern Rick Deckard (spelad av Harrison Ford) för att lösa mysteriet.

Genre: Sci-fi
Se Blade Runner på Netflix

Hela listan: Bästa filmerna på Netflix


BlacKkKlansman (Viaplay)

BlacKkKlansman

BlacKkKlansman är en amerikansk film från 2018, regisserad av Spike Lee. Filmen är baserad på verkliga händelser och handlar om en ung afroamerikansk polis, Ron Stallworth, som infiltrerar Ku Klux Klan i Colorado på 1970-talet.

Ron Stallworth, spelad av John David Washington, tar kontakt med KKK via telefon och låtsas vara en vit man som vill ansluta sig till organisationen. För att lyckas med infiltrationen samarbetar han med en kollega, Flip Zimmerman (spelad av Adam Driver), är i sin tur jude förståeligt nog rädd för att avslöjas som undercover-polis av KKK.

Genre: Komedi
Se BlacKkKlansman på Viaplay

Hela listan: Bästa filmerna på Viaplay


I don't feel at home in this world anymore (Netflix)

I don't feel at home in this world anymore

I don't feel at home in this world anymore är en amerikansk dramakomedi från 2017. Filmen handlar om Ruth (spelad av Melanie Lynskey), en ensamstående sjuksköterska som upplever att hon har blivit övergiven av samhället. När hennes hem drabbas av inbrott bestämmer hon sig för att söka upp tjuven tillsammans med sin excentriska granne Tony (spelad av Elijah Wood).

Under jakten på tjuven möter Ruth och Tony en rad olika karaktärer, vilket leder till en serie av oväntade händelser som ställer deras förmåga att hantera världen på prov.

Genre: Drama, komedi
Se I don't feel at home in this world anymore på netflix

Hela listan: Bästa filmerna på Netflix


Bullet Train (Viaplay)

Bullet Train

Fem lönnmördare befinner sig på samma tåg. alla med sitt eget uppdrag – tror de. Sakta men säkert går det upp för mördarna att det inte är en slump att alla är samlade. Snart blir tågresan en kamp på liv och död. Snabb och rolig action med Brad Pitt i huvudrollen. Välkordinerad action varvas med snabba oneliners. Inte en tråkig stund!

Genre: Action, komedi
Se Bullet Train på Viaplay

Hela listan: Bästa filmerna på Viaplay


Catch me if you can (Netflix)

Catch me if you can

Catch Me If You Can är regisserad av Steven Spielberg och bygger på den verkliga karaktären Frank Abagnale Jr, spelad av Leonardo DiCaprio. Frank Abagnale Jr. är en bedragare som lyckas förfalska stora summor pengar och lurar sig fram i världen genom att anta många olika identiteter. Han blir jagad av en FBI-agent vid namn Carl Hanratty, men Frank är alltid ett steg före.

Genre: Drama, biografi
Se Catch me if you can på Netflix

Hela listan: Bästa filmerna på Netflix


A Clockwork Orange (HBO Max)

Clockwork Orange
Huliganen Alex (Malcolm McDowell) har sin egen definition på vad som är roligt: våld. Ultravåld. I filmen följer vi Alex resa från en omoralisk slyngel till en hjärntvättad, ordentlig medborgare. För regin står Stanley Kubrick och filmen kan inte beskrivas som annat än ett stycke filmkonst. Baserad på en roman Anthony Burgess.

Genre: Drama
Se A Clockwork Orange här på HBO Max

Hela listan: Bästa filmerna på HBO Max


The Menu (Disney Plus)

The Menu

Skräckkomedi där vi får följa paret Margot (Anya Taylor-Joy) och Tyler (Nicholas Hoult) som åker till den exklusiva restaurangen Hawthorn. Resturangen ligger på en privat ö och drivs av stjärnkocken Julian Slowik (Ralph Fiennes). Tillsammans med andra gäster bjuds de på en makalös meny. Men för varje rätt som kommer in blir stämningen allt mörkare. Varför är alla egentligen där?

Genre: Skräckkomedi
Se The Menu på Disney Plus

Hela listan: Bästa filmer på Disney Plus


Måndag hela veckan (C More)

Måndag hela veckan

Groundhog Day är en amerikansk komediklassiker från 1993 med Bill Murray i huvudrollen. Handlingen kretsar kring Phil Connors, en cynisk tv-reporter som tvingas uppleva samma dag om och om igen tills han lär sig att leva ett meningsfullt liv. Filmen har blivit en kultklassiker, med all rätt.

Genre: Komedi
Se Måndag hela veckan på Cmore

Hela listan: Bästa filmerna på C More


Everything Everywhere All At Once (Viaplay)

Everything Everywhere All At Once

En meddelålders kinesisk kvinna i USA ångrar det mesta i livet. En dag dras hon in i ett helt sanslöst äventyr när hon får möjligheten att hoppa mellan olika universum för att lära sig krafter från andra versioner av sig själv. Roligt, rörande, unikt – och helt galet kreativ film.

Genre: Sci-fi, komedi
Se Everything Everywhere All At Once på Viaplay

Hela listan: Bästa filmerna på Viaplay


På västfronten intet nytt (Netflix)

På västfronten intet nytt

En tysk film som utspelar sig under det fasansfulla 1:a världskriget. I tyskland gör unga män nära nog allt för att bli rekryterade till krigsmakten och få utkämpa ett patriotiskt krig vid fronten. Väl vid fronten inser de snabbt att kriget är betydligt värre än vad de trodde och att chansen att överleva är ytterst liten. Välgjord film utifrån boken med samma namn.

Genre: Krig, drama
Se På västfronten intet nytt på Netflix

Hela listan: Bästa filmerna på Netflix


Fifa uncovered (Netflix)

Fifa uncovered

Efter VM i Qatar är det nog få organisationer som har ett så dåligt rykte som FIFA. Inte för att det var mycket bättre tidigare. I denna dokumentär belyses FIFAs ofattbart korrupta historia, inblanding i politik och vad som egentligen krävs för att få arrangera ett VM. Hur kan FIFA ha fått fortsätta existera så länge som de gjort? Pengar. Pengar är svaret.

Se Fifa uncovered på Netflix

Hela listan: Bästa filmerna på Netflix

Tips: Se även miniserien om FIFA, The Men Who Sold the World Cup på HBO Max


The Martian (Disney Plus)

The Martian

Matt Damon spelar en austronaut som blir strandad på Mars. Alla förutsätter att han är död och han måste hitta något sätt att komma i kontakt med kollegorna på jorden – innan han dör på riktigt. Spännande rymd-sci-fi som har fått höga betyg av såväl proffsrecensenter som soffpotatisar.

Genre: Sci-fi
Se The Martian på Disney Plus

Hela listan: Bästa filmer på Disney Plus


The Departed (HBO Max)

The Departed

Vass gangsterfilm av Martin Scorsese. I denna film får vi följa irländska maffiosos och korrupta poliser i Boston som alla växte upp tillsammans. Spännig och starka rollprestationer av inga mindre än Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson och Matt Damon.

Genre: Gangster, thriller
Se The Departed på HBO Max

Hela listan: Bästa filmerna på HBO Max


Scream (Skyshowtime)

Scream

Kultklassikern Scream kom 1996 och omåttligt populär som en smart satir över skräckfilmer. Den var lika delar läskig som rolig och fick ett stort kultfölje och efterföljande filmer. Scream (2022) utspelar sig 25 år efter händelserna och har originalskådespelarna i rollbesättningen. Bra eller dålig spelar mindre roll, detta är nostalgi på hög nivå!

Genre: Skräck
Se Scream på Skyshowtime

Hela listan: Bästa filmer på Skyshowtime


Sonic The Hedgehog 2 (Skyshowtime)

Sonic The Hedgehog 2

Filmer baserade på tv-spel blir sällan bra, och det var nog inte många som hade höga förhoppningar när första Sonic-filmen kom. Men den lilla blå igelkotten visade att alla hade fel och filmen visade sig vara både rolig och charmig. Inte minst med Jim Carrey som skräddarsydd för rollen som Dr Robotnik. Nu är Sonic tillbaka och den här gången dyker fler kända karaktärer från spelen upp, bland annat den tvåsvansade räven Tails.

Genre: Äventyr, komedi
Se Sonic the Hedgehog 2 på Skyshowtime

Hela listan: Bästa filmer på Skyshowtime


About Time (Skyshowtime, Viaplay)

About Time

Av en slump upptäcker Tim vid 21 års ålder att han kan resa bakåt i tiden genom att gå in i trånga utrymmen. Men även om förmågan visar sig användbar när det gäller att få kvinnan i hans liv, uppstår massor av intriger och komplikationer i och med tidsresorna. En riktig feel good film som definitivt kommer att få den känsligare att fälla en tår.

Genre: Drama
Se About Time på Skyshowtime
Se About Time på Viaplay


Gräns (C More)

Gräns

En surrealistisk Roslags-noir med tydliga inslag av utanförskap och svensk sagotradition. Vanskapt och ensam tulltjänstekvinna med en otrolig näsa för smuggelgods träffar en likasinnad och får uppleva något som kan liknas vid kärlek för första gången. Men den bisarra händelseutvecklingen därefter hade hon knappast räknat med. Bygger på novellen med samma namn av John Ajvide Lindqvist.

Genre: Drama, fantasy
Se Gräns på C More

Hela listan: Bästa filmer på C More


Jojo Rabbit (Disney Plus)

Jojo Rabbit

En härligt unik film om en pojke i Hitler Jugend under Andra världskriget. Pojken har en fantasikompis som inte är vilken kompis som helst. Kompisen är nämligen Adolf Hitler själv. Pojkens, och fantasihitlers, liv tar en oväntad vändning när han upptäcker att hans mamma gömmer en jude i deras hem. Rolig, knäpp och berörande film som är värd minst en tittning!

Genre: Komedi, drama
Se Jojo Rabbit på Disney Plus

Hela listan: Bästa filmer på Disney Plus


Prey (Disney Plus)

Prey

Med Prey görs ett nytt försök att väcka liv i Predator-serien, där i stort sett varenda film efter Arnold Schwarzeneggers medverkan på 80-90-talet floppat hårt. Den här gången utspelar sig filmen i USA på 1700-talet med Comancher-stammen i fokus. När en Predator anländer till deras marker för att jaga, både människor och djur, blir det en kamp på liv och död mellan två jaktexperter. En mycket skicklig och uppfiningsrik kvinna och en varelse med avancerad teknik från en annan värld. Kan de överleva?

Genre: Action
Se Prey på Disney Plus

Hela listan: Bästa filmer på Disney Plus


Gone Girl (Viaplay, HBO Max)

Gone Girl

Filmatisering av boken med samma namn. Nick Dunnes (Ben Affleck) fru Amy (Rosamund Pike) försvinner plötsligt spårlöst och han blir huvudmisstänkt i fallet. Forensiska spår i deras hus tyder på att hon blivit mördad. Men allting är inte som det ser ut. En nagelbitare till thriller du inte får missa.

Genre: Thriller, mysterium
Se Gone Girl på Viaplay
Se Gone Girl på HBO Max


Spider-Man (Viaplay)

Spider-Man

Spider Man är en av de superhjältar som rebootats flest gånger. Men tur är det, för den senaste iterationen med Tom Holland i huvudrollen är tveklöst den bästa. Spindelmannen vävs snyggt in i det ständigt växande Marvel-universumet och det är mycket underhållande. Alla de tre senaste filmerna finns nu att streama på Viaplay, så missa inte det!

Genre: Action, Superhjälte
Se Spider-Man-filmerna på Viaplay

Hela listan: Bästa filmerna på Viaplay


One Upon a Time… in Hollywood (Prime Video, Viaplay)

One Upon a Time… in Hollywood

I Quentin Tarantinos senaste alster får du följa tv-stjärnan Rick Dalton som totalt tappat all ödmjukhet efter en tids framgång, men måste nu hantera att hans karriär är på väg nedför. Vid sin sida har han sin alltid lika lugna stuntman Cliff Booth. Parallellt med det hela får Sharon Tate kontakt med den ökända Manson-familjen…

Genre: Drama, komedi, action
Se Once Upon a Time… In Hollywood


Hot Fuzz (Prime Video, Viaplay)

Hot Fuzz

Andra filmen i den så kallade Cornetto-trilogin av skaparna bakom till exempel Shaun of the Dead. Den här gången får vi följa komissarie Angel som omplaceras från hektiska London till en till synes fridfull liten by. Men under den harmoniska ytan döljer sig våldsamma motiv... Här utlovas action i högt tempo, några riktigt blodiga scener men även såklart en stor dos högkvalitativ, brittisk humor!

Genre: Komedi/Action
Se Hot Fuzz på Prime Video
Se Hot Fuzz på Viaplay


The Batman (HBO Max)

The Batman

Som nattens brottsbekämpare uppdagar Batman korruption med koppling till sin egen familj. Detta samtidigt som han jagar Riddler, Gåtan, en seriemördare som ger sig på Gothams elit. Under utredningen tvingas Batman skaffa sig nya oväntade bundsförvanter.

Robert Pattinson gör debut som Batman och resultatet är riktigt bra. The Batman skulle kunna beskrivas som en skön blandning av filmerna Batman och 7even.

Genre: Action, Thriller
Se The Batman här på HBO Max

Hela listan: Bästa filmerna på HBO Max


The Imitation Game (Netflix)

The Imitation Game

Benedict Cumberbatch spelar Alan Turing, mannen som under andra världskriget lyckades knäcka tyskarnas Enigma-maskin, vilket gjorde att de allierade kunde läsa tyskarnas kodade meddelanden. En spännande film om kodknäckande och en inblick i Alan Turings svåra privatliv.

Genre: Drama
Se The Imitation Game på Netflix

Hela listan: Bästa filmerna på Netflix


The Cabin in the Woods (Netflix)

The Cabin in the Woods

En riktigt bra film för dig som gillar klassiska slasherfilmer. The Cabin in the Woods har en väldigt unik story och blandar skräck med mycket komedi.

Ett gäng åker till en stuga i skogen där märkliga saker börjar hända. Plötsligt hotas de av fasor som är som hämtade ur klassiska skräckfilmer. Vad eller vem är det egentligen som har släppt lös dessa dödliga faror?

Genre: Skräck, satir
Se Cabin in the Woods på Netflix

Hela listan: Bästa filmerna på Netflix


Fler topplistor streaming: