Testad produkt: Nothing Ear Stick
Pris: 1 364 kronor hos Amazon Sverige

Det är svårt att inte imponeras vid uppackandet av Nothing Ear Stick. Precis som syskonet Nothing Ear 1 har de verkligen en egen och läcker design, både själva hörlurarna och laddosan. En lätt futuristisk känsla där hörlurarna ser ut som något ur en science fiction-film och laddosan liknar någon slags provrör. Det är förstås en smaksak, men personligen tycker undertecknad att de är väldigt snygga.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Nothing Ear Stick är ett par riktigt snygga och läckra hörlurar som utseendemässigt verkligen skiljer sig från mängden. Tyvärr är de i övrigt ett par ordinära true wireless-hörlurar, som visserligen har bra fungerande styrning och helt okej ljud, men som lider av tveksam passform och avsaknad av brusreducering.

Positivt

  • Läcker design
  • Funktionsrik app
  • Bra kontroller

Negativt

  • Ingen brusreducering
  • Tveksam passform
  • Släpper igenom omgivningsljud

De är också väldigt små och lätta, med en vikt på bara 4,5 gram per hörlur. Även laddosan har med sina 46 gram helt okej vikt.

Tyvärr visar sig hörlurarna inte vara riktigt lika imponerande under själva testandet. Inte dåliga, men i mångt och mycket väldigt ordinära.

Ett första exempel på detta är passformen. Till skillnad mot de flesta andra true wireless-hörlurar numera saknar Nothing Ear Stick de små ”pluppar” som hjälper till att hålla dem på plats i öronen (och förhindrar ljud från att läcka in och ut). Istället har de ”one size fits all”, som exempelvis Jays T-Six eller Urbanears Luma.

Följden av detta är att Nothing Ear Stick inte sitter särskilt stadigt i öronen, varken i testarens stora öron eller övriga familjemedlemmars mindre öron. Det är inte så att de är på väg att trilla ut, men det är ändå svårt att hålla fingrarna borta för att inte trycka dem på plats hela tiden.

Nothing Ear Stick har också annorlunda kontroller. Här är det inte touch som gäller (vilket det är för de flesta andra true wireless-hörlurar), utan istället ett ”kläm och tryck” på samma sätt som exempelvis Huawei Freebuds Pro 2.

Dessa kontroller fungerar riktigt bra och vi klarade oss helt utan feltryck under vårt testande. Det går också att ändra vad de olika trycken ska göra i den tillhörande appen.

Nothing ear (stick)
Nothing Ear Stick har en något tveksam passform.

Bra app

Den tillhörande appen är även den läckert designad, men visar sig glädjande nog även vara riktigt funktionsrik. Det går som sagt att ändra funktionerna för kontrollerna, men här finns även funktioner som equalizer, automatiskt startande/stoppande av uppspelningen när hörlurarna sätts i öronen och en funktion för att hitta hörlurarna med hjälp av en ljudsignal.

Det finns också en funktion för ”Low lag mode”, alltså en funktion för att minska fördröjningen mellan det som visas på skärmen och det som hörs i öronen vid exempelvis mobilspelande. Det är samma funktion som Urbanista Seoul har och även här fungerar den riktigt bra.

Ingen brusreducering

Vad som däremot saknas är brusreducering. Detta behöver i sig inte vara något problem (även om de flesta true wireless-hörlurar numera har det), men blir det för Nothing Ear Stick.

Avsaknaden av pluppar och den tveksamma passformen gör nämligen att det läcker in en hel del omvärldsljud. Hur stort problem det är beror på vad du lyssnar på (och förstås hur bullrig omgivningen är). Lyssnar du på hög och intensiv musik är det inget större problem, men med klassisk musik eller en ljudbok i öronen på en trafikerad gata är det rejält störande.

Ljudkvaliteten är dock helt okej och ungefär vad du kan förvänta sig av ett par true wireless-hörlurar i den här prisklassen. Möjligtvis är basen något för tunn, vilket också kan ha att göra med den öppna designen av hörlurarna.

Även vid telefonsamtal låter det bra och störningsfritt, men även här kan störande omgivningsljud läcka in.

Batteritiden är dock helt okej, med sju timmar per laddning och totalt 29 timmars lyssnande med laddosan.

Priset slutligen känns med sina 1 390 kronor aningen för högt med tanke på vad du får för pengarna. Det finns gott om true wireless-hörlurar som är mer prisvärda.

Specifikationer

Produkt: Nothing Ear Stick
Testad: November 2022
Tillverkare/kontakt: Nothing
Anslutningar: Bluetooth 5.2
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Nej
Handsfree-funktion: Nej
Stöd för röststyrning: Ja
IP-certifiering: IP54 (Dammskyddade och striltäta)
Färger: Vit
Vikt (två hörlurar): 9 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 46 gram
Storlek laddosa: 2,8 x 2,8 x 8,5 centimeter
Batteritid bara musik totalt: 29 timmar
Batteritid bara musik per laddning: 7 timmar
Trådlös laddning av dosan: Nej
Cirkapris: 1 364 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 3 av 5