Google har nu gjort en förhandsversion tillgänglig av sin omdesignade Google Home-app till Android och IOS. Användare behöver bara anmäla intresse för att testa förhandsversionen och dess nya funktioner.

Märk väl att det är en förhandsversion så buggar lär förekomma. Google vill också gärna att feedback lämnas så appen kan förbättras innan den släpps till samtliga.

Bland nyheterna i den omdesignade Google Home-appen syns "favoriter" som är en ny avdelning för dina favoritenheter och handlingar. Funktionen "Spaces" ger sedan snabb tillgång till grupper av liknande enheter, så som lampor, och i "Devices" kan du snabbt se alla dina enheter och deras status.

Appens kamerafunktion har också uppdaterats och gör det nu möjligt att snabbspola i en tidslinje för att gå igenom timmar med videomaterial. Det går även att hoppa direkt till särskilda händelser och utföra snabbkommandon som att se och tala med någon framför en av dina kameror eller videodörrklockor.

Utöver det finns en minispelare för media där du kan se vad som spelas i hemmet och justera volymen samt komma åt kontrollerna. I en "Activity"-avdelning kan du se vad som hänt i och omkring ditt hem och i "Inställningar" kan du hitta och hantera enheter, tjänster och hemanvändare.

Läs också: Så funkar det smarta hemmet om 10 år - experterna spanar