Ganska exakt ett år efter att Klarna aviserat förvärvet av prisjämförelsesajten Pricerunner ser vi nu en tydlig följd av affären. Nu rullar ett nytt verktyg för prisjämförelser ut direkt till Klarnas egen app i Sverige, Danmark och Storbritannien. Verktyget lanseras som ett "alternativ till Amazon och Google" och bygger på teknik från Pricerunner – som dock kommer att fortsätta verka fristående i de aktuella länderna.


Missa inte M3:s nya helgpodd:


Klarnas medgrundare och vd Sebastian Siemiatkowski menar att man hjälper användarna till välgrundade och säkra köpbeslut.

– Dagens lansering är för oss en viktig milstolpe i vår utveckling från ett betalningsnätverk till en enda shoppingdestination - som täcker allt från inspiration, produktupptäckter, leveransspårning, digitala kvitton till sömlösa returer.

Klarnas nya verktyg jämför erbjudanden från tusentals handlare, sorterar i prisordning och visar prisutvecklingen likt de jämförelsesajter vi använt i många år redan. Satsningen kommer i en kritisk tid för bolaget, som tvingats till stora uppsägningar i samband med en omstrukturering. Nu stundar viktiga shoppinghögtider i form av Black Friday och julhandel, och Klarna var måna om att få till utrullningen innan dess, skriver företaget i ett pressmeddelande.