Nästa generation av wifi-standarden, 802.11be eller Wifi 7 som varumärkesnamnet kommer bli, har inte färdigställts än. IEEE jobbar fortfarande på det, men det hindrar inte tillverkare att börja ta fram produkter som utnyttjar de nya teknikerna.

TP-Link har gått ut som den första stora tillverkaren att lansera nya routrar, både traditionella och mesh-baserade, med stöd för den ofärdiga specifikationen av Wifi 7.

En hel flotta med produkter har presenterats, med Archer BE900 i spetsen. Det är en vertikal, aningen x-formad låda med fyra uppsättningar antenner och lysdioder som visar status på framsidan. På baksidan sitter sju ethernetportar, två med 10 gigabit per sekund, fyra med 2,5 gigabit och en med 1 gigabit.

Archer GE800 är en ”gamingrouter” med nästan lika många anslutningsmöjligheter men även olika funktioner som ska optimera onlinespel, bland annat ett separat band för spel med högre prioritet så att andra i familjen som surfar eller glor på film inte stör ditt spelande.

Deco BE85 är ett meshsystem som kostar över 10 000 kronor för ett tvåpack, flera gånger mer än företagets förra modell XE75. Deco BE95 är ännu ett snäpp vassare och dyrare, medan BE65 är lite enklare (men några priser har inte avslöjats än).

TP-Link lanserar även accesspunkter med Wifi 7 för företagsmarknaden.