Enligt uppgifter till Politico kommer USA:s nationella handelsinstitut, The Federal Trade Commission (FTC), med stor sannolikhet att försöka blockera Microsofts köp av spelutgivaren Activision Blizzard med anledning av att affären är konkurrenshindrande. Myndighetens utredning av affären är fortfarande pågående.

Microsoft vill köpa Activision Blizzard för 69 miljarder dollar, vilket skulle göra dem till ägare av gigantiska spelserier som Call of Duty och Candy Crush. Call of Duty har flera gånger tidigare beskrivts som ett särskilt känsligt ämne för affären eftersom spelserien är så enorm.

Detta har bland annat kritiserats av Sony som säger att Microsoft försöker hindra konkurrenter. Microsoft själva har i sin tur sagt att efter köpet så kommer Call of Duty fortfarande släppas till Sonys Playstation-konsoler åtminstone de kommande tio åren.

Enligt Politicos källor ska FTC dock även oroa sig för hur ännu ej tillkännagivna titlar från Activision Blizzard kan påverka den framtida marknaden.

Affären håller även på att granskas av konkurrensmyndigheter inom EU och i Storbritannien. Microsoft och Activision Blizzard har tills juli 2023 på sig att få igenom affären utan att avtalet behöver omförhandlas.

Läs också: Brittisk konkurrensmyndighet ska utreda mobila webbläsare och molnspeltjänster