Streamingjätten Netflix spelsatsning är på väg in i nästa skede. Företaget har flera gånger sagt att planerna är långsiktiga och att det inte har bråttom, och därför har investeringarna hittills varit jämförelsevis blygsamma. Men nu ser det ut att börja bli ändring på det.

Netflix öppnade nyligen en ny intern spelstudio i Los Angeles och rekryterade gamla Overwatch-chefen Chacko Sonny att leda den. Nu har företaget lagt ut en platsannons för en regissör till ett ”helt nytt AAA-datorspel”, rapporterar Mobilegamer.biz. Det handlar alltså om en påkostad produktion, och Netflix vill ha någon med minst tio års erfarenhet, och företaget utlovar möjligheten att skapa och driva ett spel ”utan begränsningar baserat på inkomstgenerering”.

Studion letar även bland annat teknikchef, designledare och en utvecklare till en roll som rör ett ”spännande nytt actionrollspel i tredje person”.

Netflix chef för spelsatsningen Mike Verdu har sagt att målet i Los Angeles är att bygga studion kring Chacko Sonny och hjälpa honom ”återuppfinna vad spel kan vara”.