Elon Musk ska återigen träffat EU:s interna marknadskommissionär, Thierry Breton, gällande de nya EU-reglerna för digitala tjänster, Digital Services Act (DSA), som kommer börja gälla från och med 17 februari, rapporterar Techcrunch.

Att bryta mot reglerna kan resultera i böter på upp till sex procent av ett företags globala omsättning. Efter mötet sa Thierry Breton att mycket arbete återstår för att göra Twitter redo.

"Jag välkomnar det Elon Musk sagt om sin intention att få Twitter 2.0 redo för DSA. Jag är glad att höra att han läst det noggrant och tycker det är en bra inställning att införa världen över. Men låt oss också vara tydliga med att mycket arbete återstår, eftersom Twitter måste implementera transparenta användarregler, signifikant stärka innehållsmoderering, skydda yttrandefrihet, hantera desinformation och begränsa riktade annonser. Allt detta kräver signifikanta AI- och människoresurser, både i volym och färdighet. Jag ser fram emot att se framsteg inom alla dessa områden och vi kommer att bedömma hur redo Twitter är på plats", säger Thierry Breton i ett uttalande.

Elon Musk och Thierry Breton träffades tidigare i år för att prata om DSA och Twitter. Efter mötet kommenterade Elon Musk det hela på Twitter med:

"Bra möte! Vi är helt på samma sida."

Läs också: Elon Musks virriga Twitterköp - här är allt som har hänt