På bilden syns ett par ståtliga högtalare med belysning och läckert camouflagemönster. Hur fel kan det egentligen bli?

Jösses Amalia, typ allt.

Betyg 0,5 av 5

Omdöme

Det låter rent ut sagt jäkligt illa om de här högtalarna, även när vi tar priset i beaktning. Eller framför allt när vi priset i beaktning!

Positivt

  • Du behöver inte använda dem om du inte vill

Negativt

  • Allt

För det första kan vi inte förstå hur Trust har överlevt så här länge. Företaget grundades 1983, alltså för 39 år sedan. Om deras motto var ”Vi är Trust och vi ska tillverka den sämsta jäkla skit vi förmår” hade vi inte blivit förvånande. Ty det är precis vad de gör. Men ingen kan ju rekommendera en produkt från Trust, så hur kan de överleva?

Plastighetens moder

Hur som helst, farhågorna börjar när kartongen med GXT 606 Javv RGB anländer. Den är oroväckande lätt. Kan det vara så att det saknas en högtalare? Nehe, så var inte fallet. Bägge ligger i kartongen och de väger i princip ingenting. Sa vi att de är plastiga? De är väldigt plastiga!

Trust
De ser rätt coola ut, men skenet bedrar på alla sätt och vis!

Nåväl, vi ställer upp dem vid datorn och kopplar in dem via 3,5 millimeterpluggen och usb (usb a såklart…) för ström. Högtalarna blinkar till och led-showen kan börja!

Kallar ni det här ljusshow?

Väldigt snart inser vi att lamporna blinkar ur synk med varandra och att de inte heller blinkar i takt till något. De bara liksom lyser randomiserat med halvdan styrka.

Ridå.

Trust
Glöm synkroniserat ljus. Här är det något slags fläckvist randomiserat ljusspel som gäller.

Okej, ljusshowen sög Lennart och går att stänga av, men ljudet då? På med Opeths Ghost of Perdition, en fantastisk låt som har allt från lugna akustiska partier med skönsång till blast beats med growlande sång. En låt som sätter högtalare på prov helt enkelt.

Ljudet som gud glömde

”Åh harrejavlar”, som Glenn Hysén skulle ha sagt, vad illa det låter. Ljudet är i bästa fall burkigt. Mest låter det med emfas fruktansvärt dåligt. Det finns ingen bas, det finns inte heller något mellanregister eller diskant att tala om. Det verkar som om Trust har funnit en helt nytt ljud: Dyngljud.

Kom tillbaka Streetz, allt är förlåtet.

Det spelar ingen roll vilken volym vi har eller musiktyp som spelas, det låter konsekvent kasst från lågt till högt. Datorn vi testar på, en Imac M1, har MYCKET bättre ljud med sina inbyggda högtalare. Till och med en bärbar Macbook Air låter sju resor bättre än den här dyngan.

Och då har vi inte ens pratat om priset. Amazon ska ha hutlösa 300 spänn för de här! Du kan säkert få bättre datorhögtalare för halva priset.

Trust betyder lustig nog ”tillit” och är det något vi kan lita på är att Trust alltid är dåliga.

Specifikationer

Model: GXT 606 Javv RGB
Tillverkare: Trust
Vikt: 754 gram
Effekt: 12 watt
Anslutning: 3,5 millimeter och usb a (endast ström)
Pris: Kostar 304 kronor hos Amazon Sverige

Betyg 0,5 av 5