Microsoft Teams används flitigt inom organisationer för kommunikation mellan medarbetare, en utmanare till både Slack och Google Meet. Teams fick ett rejält uppsving när stora delar av världen stängde ned arbetsplatser under pandemin, och bland annat började det användas av många skolor för fjärrundervisning.

Företaget har även försökt lansera Teams för hemmabruk, men konsumentversionen av tjänsten har inte anammats på samma sätt. Nu gör Microsoft ett nytt försök att bredda det, med en ny funktion kallad Communities som hamnar i hemfliken i appen för Android och IOS.

Communities fungerar lite som Discord-servrar. Användare kan skapa ett nytt community och administrera det genom att till exempel bjuda in vänner och ställa in gruppbilder.

Microsoft hoppas bland annat locka föreningar, som inte haft möjlighet att använda vanliga Teams bland sina medlemmar, och har inför lanseringen jobbat med American Youth Soccer Organization och USA Hockey för att börja rulla ut Teams hos medlemsföreningar.