Smartklockan som räddar liv

Apple Watch av åttonde generationen har framför allt nyheten som du helst aldrig ska behöva. Den känner av extrema g-krafter vid en trafikolycka och kontaktar automatiskt larmcentralen med platsinformation samt dina nödkontakter.

Klockan kan också känna av fall och ropa på hjälp om du inte kan röra dig. Den låter dig även ta ekg och kolla blodets syrenivå. Dessutom påminner dig att ta eventuella mediciner, och har även funktioner för koll på menscykeln och att förutspå trolig ägglossning.

Hälsoprylar

Produkt: Apple Watch Series 8
Pris utan 4G: Kostar 5 695 kronor hos Amazon Sverige (45mm)
Pris med 4G: 7 090 kronor hos Amazon Sverige, eller 7 095 kronor hos Kjell & Company och samma pris hos Webhallen (45mm)

Full koll på febern

Köpte du inte redan under värsta pandemivågorna en modern febertermometer är det dags. Braun Thermoscan 7+ mäter i örat med en förvärmd spets, vilket ska ge mest exakt tidig indikation på sjukdom.

Med funktionen ”age precision” tas åldern i beaktande i tre intervall från spädbarn via småbarn till vuxna, och resultatet presenteras färgkodat i grönt, gult och rött på den bakgrundsbelysta skärmen. 21 skydd till spetsen medföljer för att minimera smittspridning inom familjen.

Hälsoprylar

Produkt: Braun ThermoScan 7+
Pris: 599 kronor hos Kjell & Company


Växtbaserad luftrening

Bra luft på hemmakontoret är viktigt för oss med känsliga slemhinnor och allergier, speciellt den besvärande torra vintertiden. Med stiliga italienska Natede Smart – och appen Vitesy Hub som kan prata med Google Assistent och Amazon Alexa – undviker du dyra luftrenarfilter som måste tvättas och bytas.

Sätt bara i din favoritplanta (ingår ej) så sköter sig luftreningen tyst och energisnålt genom ”phytodepuration”, naturens eget sätt för växtlighet att via mikroorganismer förvandla onyttiga partiklar till näring.

Hälsoprylar

Produkt: Natede Smart
Pris: 4 400 kronor hos Vitesy


Smartaste vågen?

Withings smarta våg Body Cardio är framtagen tillsammans med hjärtspecialister och sägs vara den enda i sitt slag som mäter hjärtslag och ger ett kardiovaskulärt test på halvminuten, full koll på farligt fett runt dina inre organ och en uppskattning av dina blodkärls ålder.

Data om muskel-, ben-, fettmassa och hur mycket vatten du binder kan analyseras i appen Withings Health Mate, som även kan samarbeta med 100 andra hälsoappar.

Hälsoprylar

Produkt: Withings Body Cardio v.2
Pris: Kostar 1 190 kronor hos Amazon Sverige


Mångsidig träningsring

Är en smartklocka för klumpig? Finskutvecklade Oura Ring mäter också puls och temp, sömn, steg, kaloriförbränning, blodets syrenivå samt ger mensförutsägelser. Skärm saknas men data synkas till en mobilapp, med abonnemang som efter ett halvårs provperiod kostar 65 kr/mån. Tillverkad i titan är Oura lättare än den genomsnittliga ringen, vattensäker till 100 meter, och har upp till en veckas batteritid.

Skulle färger som guld, silver, roséguld och stealth inte förslå säljs lyxvarianten Gucci x Oura Ring i begränsad upplaga i utvalda butiker.

Hälsoprylar

Produkt: Oura Ring Gen 3
Pris: 5 200 kronor hos Oura


Trygg med trycket

Högt blodtryck kan leda till mer allvarliga problem från stroke till njursvikt och hjärtinfarkt, och en tredjedel av alla svenskar ligger teoretiskt i riskzonen.

Omrons mest avancerade blodtrycksmätare är slanglös och oscillometrisk, vilket innebär att det 22-42 centimeter reglerbara, rymliga armbandet läser av blodets rörelse samt ger indikationer på oregelbundna hjärtslag. Resultatet presenteras via appen Omron Connect med snittet av de tre senaste mätningarna och sammanlagt upp till 100.

Hälsoprylar

Produkt: Omron Evolv
Pris: 2 199 kronor hos MEDS


Sluta klia!

För dig som tycker att allt bör kunna lösas med en elektrisk produkt och som fruktar den varmare säsongen med kryp som bits och sticks. Istället för att hacka i sig läget och låta bli att klia kanske insektsbettsläkaren BR60 från Beurer kan lindra – eller erbjuda tillräcklig placebo.

Den använder inga främmande preparat, bara värme, för att lindra bettet och är säker för barn och gravida. Se dock till att ta tbe-vaccin mot fästingar, dem kan ingen teknikpryl rå på!

Hälsoprylar

Produkt: Beurer insektsbettsläkare BR60
Pris: 459 kronor hos MediaMarkt


Uppkopplad massagekudde

Du sitter kanske inte optimalt hemma och en dålig hållning och arbetsställning utvecklas lätt till andra problem. Saknar du tillgång till en omtänksam person som kan ge nackmassage när så krävs kan en kudde som Breo Ineck 3 Pro Neck Massager ge lindring, och även vara ett resesällskap.

Tre massagelägen med värme och olika intensitet styrs via knappar och Breo-appen, ökar syresättningen av hjärnan så att du jobbar bättre, samt erbjuder stimulans av immunförsvarets lymfkörtlar.

Hälsoprylar

Produkt: Breo Ineck 3 Pro Neck Massager
Pris: 2 200 kronor hos Breo