Testad produkt: Galaxy Buds 2 Pro
Pris: Kostar 1 890 kronor hos Proshop eller 1 990 kronor hos Komplett

Galaxy Buds 2 Pro från Samsung är ett par riktigt små och lätta true wireless-hörlurar. De väger bara fem gram styck och är mycket bekväma att bära. Även laddosan är liten och lätt, med måtten 4,8 x 4,8 x 2,6 centimeter och vikten 44 gram.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Galaxy Buds 2 Pro från Samsung är ett par riktigt små och lätta true wireless-hörlurar. De väger bara fem gram styck och är mycket bekväma att bära. Även laddosan är liten och lätt, med måtten 4,8 x 4,8 x 2,6 centimeter och vikten 44 gram.

Positivt

  • Små och lätta
  • Skön passform
  • Bra ljud

Negativt

  • Mest för Android-telefoner
  • Inte så bra batteritid
  • Bara okej brusreducering
Tack vare en lite annorlunda, oval utformning sitter de också stadig på plats i öronen. Både i mina lite större öron och i testfamiljens lite mindre öron.

Touchkontrollerna på den lite bågformade ytan fungerar helt okej. En del feltryck förekommer visserligen, men det är inom felmarginalen. Funktionerna är de gamla vanliga, starta och stoppa uppspelningen, hoppa framåt och bakåt i spellistan, slå på/av brusreduceringen och ta emot telefonsamtal. Det går dessutom att starta röstassistenten, höja/sänka volymen eller komma åt Spotify med ett snabbkommando.

Inställningarna för vad touchkontrollerna ska göra går att ändra i den tillhörande appen. I alla fall delvis. Vad enkel-, dubbel- eller trippeltrycken gör är nämligen inte möjligt att ändra på, bara vad ”tryck och håll ned” gör.

Detta är lite begränsande, men än mer begränsande är att appen bara finns till Android. Är du en Iphone-användare kan du med andra ord inte ändra inställningarna för touchkontrollerna alls.

Andra funktioner som Iphone-användare går miste om är exempelvis equalizern, test av hörlurspassform, ”hitta mina hörlurar” och ”röst upptäckt” vilken automatiskt kopplar ur brusreduceringen och sänker volymen på uppspelningen när du börjar prata.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Samsung Galaxy Buds 2 Pro är små, lätta och sitter bekvämt i öronen.

Bra ljud, okej brusreducering

Trots att de är så små och nätta låter Galaxy Buds 2 Pro bra. Basen kunde visserligen vara lite tyngre, men både mellanregister och diskant är rena och klara. Det finns dock flera konkurrenter i samma prisklass som låter bättre, så riktigt prisvärt är ljudet i Galaxy Buds 2 Pro inte.

Brusreduceringen lever inte heller den upp till förväntningarna som prislappen skapar. Den är okej, men även här finns det konkurrenter i samma prisklass som presterar bättre.

Telefonsamtalen är dock klara, störningsfria och tydliga.

Också när det gäller batteritiden får Galaxy Buds 2 Pro godkänt utan att imponera. Det går att få ut 5 timmar med brusreducering per laddning och 18 timmar totalt. Utan brusreducering är siffrorna 8 timmar per laddning och 29 timmar total. Helt okej siffror som placerar Galaxy Buds 2 Pro någonstans i mitten jämfört med konkurrenterna.

Och det är just detta som blir slutsatsen för Galaxy Buds 2 Pro. De är ett par helt okej true wireless-hörlurar utan några större brister, men heller inte med några direkta fördelar.

Specifikationer

Produkt: Samsung Galaxy Buds 2 Pro
Testad: December 2022
Tillverkare/kontakt: Samsung
Anslutningar: Bluetooth 5.3
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Nej
Stöd för röststyrning: Ja (Google Assistent och Alexa)
IP-certifiering: IPX7 (Vattentåliga)
Färger: Svart, vit och lila
Vikt (två hörlurar): 10 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 44 gram
Storlek laddosa: 4,8 x 4,8 x 2,6 centimeter
Batteritid totalt: Upp till 18 timmar med brusreducering (29 timmar utan)
Batteritid per laddning: Upp till 5 timmar med brusreducering (8 timmar utan)
Trådlös laddning av dosan: Ja
Pris: Kostar 1 890 kronor hos Proshop eller 1 990 kronor hos Komplett

Betyg: 3 av 5