Den koreanska jätten Samsung fortsätter att satsa på det uppkopplade hemmet. Inför årets CES-mässa visade man upp nya Bespoke AI Oven, som bland annat kan känna igen vad du försöker tillaga i den och därefter optimerar inställningarna alldeles själv.

Läget kallas AI Pro Cooking, och om användaren går vidare med de rekommenderade inställningarna kan ugnen dessutom skicka notifikationer om när maten riskerar att brännas vid. Totalt ska 106 olika maträtter kunna kännas igen av systemet i Europa, som kombinerar algoritmer och kameraövervakning. Filmer från ugnen kan (naturligtvis) delas via sociala medier.

Missa inte: Städa sladdlöst – test av 13 smidiga skaftdammsugare

Men det stannar inte där. Samsung passar på att integrera ugnen med sina ekosystem Smartthings Cooking och Samsung Health för att exempelvis föreslå måltidsalternativ baserat på träning eller på vilka matvaror användaren faktiskt har hemma.

Bespoke AI Oven ska släppas i Europa inom kort. Exakt om och när den når Sveriges gränser återstår att se, men med tanke på att man säljer andra vitvaror inom Bespoke-sortimentet hos oss är det inte omöjligt att så sker även med ugnen.