Från att ha varit en peppig uppstickare med prislappar och specifikationer som fick mobiljättarna att darra har Oneplus slagit in på en mer allmän väg på sistone. Sortimentet har breddats avsevärt med nya budgetsatsningar och annan hårdvara, samtidigt som de verkliga toppmodellerna tappat i konkurrenskraft.

Den senaste toppmobilen – Oneplus 10T – var en anonym historia som dock åter lyckades leverera inom tillverkarens forna paradgrenar: Pris och prestanda. Nu följer man raskt upp med Oneplus 11, som inledningsvis släpps på hemmamarknaden Kina och får egen Europalansering i februari.

Oneplus 11 bjuder på regelrätt flaggskeppsprestanda med Snapdragon 8 Gen 2 och 16 gigabyte minne som särskilt optimerats för multitasking. Till det kommer en 120 Hz amoled-skärm på 6,7 tum, stort batteri om 5 000 mAh med 100 W-laddning och kameraförbättringar med teknik från Hasselblad.

Den nya telefonen må ha lovande specifikationer, men hur det blir med prislappen får vi veta först om en månad. 7 februari håller Oneplus nämligen ytterligare ett lanseringsevenemang för mobilen. som först då blir butiksaktuell i västvärlden.