Efter LG är det nu Samsungs tur att presentera 2023 års nya tv-apparater som ska visas upp på CES-mässan. Företaget kommer med nya modeller med Neo Qled-, mikroled- och oled-teknik.

Neo Qled är Samsungs premiumteknik för vanliga tv-apparater och i år har företaget fokuserat hårt på bild- och ljudförbättring med ai. En ny processor kallad Neural Quantum driver flera nya maskininlärningsbaserade funktioner, bland annat ”Auto HDR Remastering” som förvandlar standardinnehåll till hdr.

En annan nyhet i år är att tv-apparaterna har inbyggd Smartthings-hubb med stöd för Zigbee och nya Thread, så att du slipper skaffa en separat hubb för att styra smarta hem-prylar. Tack vare Matter-stöd fungerar det även med tillbehör från andra tillverkare.

Företagets mikroled-baserade sortiment får nya modeller på mellan 50 och 140 tum. Några fler detaljer om nyheter har dock inte presenterats.

2023 års oled-baserade modeller från Samsung kommer i storlekarna 55, 65 och (nytt för i år) 77 tum. De kombinerar oled-tekniken med företagets Quantum Dot-teknik och samma nya processor som Neo Qled-modellerna. En nyhet i år är Freesync Premium Pro-certifiering för spel med AMD-grafikkort.