Foxconn-ägda tillbehörsföretaget Belkin slår på stora klimat-trumman. Nu påbörjas nämligen en omställning till PCR-material i flera av företagets mest populära laddare. Belkin bedriver omfattande försäljning i Sverige och sannolikheten att du kommit i kontakt (heh), med någon av dess produkter är med andra ord rätt stor.

Martin Appel: Därför kan 2023 bli ett grönt teknikår

PCR är kort och gott plaster som återvunnits ur tidigare konsumentprodukter, och som i stället för att skickas till soptippen nu blir till nya höljen för Belkins olika produkter. Dessa ska nu bestå av 73-74 procent pcr-plast och börjar dyka upp i butikerna tidigt detta år. Produkterna som omfattas av programmet ska se en minskning av koldioxidutsläpp på upp till 67 procent.

Utseendemässigt är det ingen eller mycket liten skillnad jämfört med de tidigare produkterna.

Följande produkter börjar säljas i mer klimatvänligt utförande i början av 2023:
Boost Charge magnetisk trådlös billaddare 10 W
Boost Charge USB-C PD 3.0 PPS väggladdare 25 W
Boost Charge Dubbel USB-C PD väggladdare 40 W
Boost Charge Pro 4-portars GaN-laddare 108 W
Boost Charge Pro dubbel USB-C GaN-väggladdare med PPS 45 W
Boost Charge Pro dubbel USB-C GaN-väggladdare med PPS 65 W

Fler produkter väntas följa i rask takt under året. Belkin har sedan tidigare ett uttalat mål om att bli koldioxidneutral till år 2025. Företagets nisch är extra intressant i och med att de flesta mobiltillverkare slutat skicka med nya laddare i kartongerna. Dessutom har vi ju EU:s och Indiens planerade övergångar till gemensam usb-c-standard för prylar och laddare som använder trådbunden laddning på väg.