HTC har nu presenterat sitt nya headset HTC Vive XR Elite som är ett så kallat mixed reality-headset som ska kunna klara av både virtual reality och mixed reality.

Headsetet har ett 110 graders synfält i 4k-upplösning och en bilduppdatering på 90Hz. Det är också utrustat med en rgb-kamera i fullfärg och handspårning och har en vikt på 625 gram tillsammans med batteriet.

"Den här avancerade men fortfarande kompakta enheten erbjuder det bästa av alla världar till konsumenter och ger en fulländad fysisk port till det universum av upplevelser som erbjuds genom Viveverse, vår version av metaversum, med den största variationen av innehåll ända upp till den senaste standarden så som wifi 6e", säger HTC Corps:s medgrundaren och ordförande Cher Wang i ett pressmeddelande.

HTC utlovar att 100 nya mixed reality-upplevelser just nu är på väg till headsetet. HTC Vive XR Elite går att förhandsbeställa nu via vive.com och utvalda återförsäljare. Pris ligger på 16 299 kronor, vilket inkluderar headsetet, batterihållare och två stycken kontroller.

Läs också: Mark Gurman - Apples headset lanseras under våren, innan WWDC