Netflix är kanske inte direkt någonting du förknippar med spel, men satsningen Netflix Games har faktiskt funnits sedan november 2021. I starten var spelutbudet och kvaliteten ingenting att hänga i granen, men nu börjar det faktiskt att likna något. Ska spel bli Netflix trumfkort i strömningskriget?

Så spelar du på Netflix Games

Netflix Games finns tillgängligt så länge du har en aktiv Netflix-prenumeration. Spelen hittar du sedan i appen under fliken "Spel" – och om du sedan väljer "Hämta spel" så tas du till en nedladdningssida i Google Play-butiken eller Apples App Store. För att spela Netflix-spelen krävs för närvarande en enhet som kör åtminstone Android 8 eller IOS/Ipad OS 15. Netflix Games finns ironiskt nog inte till smarta tv-apparater ännu, men borde väl rimligen vara på gång, kan jag tycka.

När du väl installerat spelet dyker det upp på din hemskärm och i Netflix-appen och kan startas varifrån du vill. I dagsläget finns omkring 40 titlar och utbudet varierar kraftigt i kvalitet. Men några pärlor göms faktiskt bland kolbitarna – här tipsar vi om sex spel som absolut kan vara värda din tid.

TMNT: Shredder's Revenge

TMNT: Shredder's Revenge

Actionladdat, retrodoftande Turtles-spel som hyllades stort (bland annat av oss) när det släpptes till spelkonsoler och pc i fjol. Något överraskande har även Netflix lagt rabarber på en mobillicens till spelet som också har stöd för bluetooth-kontroller. Du kan läsa mer om spelet och ladda ned det här!

Kentucky Route Zero

Kentucky Route Zero

Vackert och sällsamt mystiskt äventyrsspel som släpptes i olika akter under flera års tid. Mottagandet för Kentucky Route Zero blev positivt och spelet har lovordats för sitt djup och sin story. Här hittar du "KRZ"!

Oxenfree

Oxenfree

Ännu ett indieutvecklat äventyrsspel, den här gången med klart läskiga övernaturliga inslag. Du är fast med ett gäng polare på en ö där ett mysterium väntar på att lösas. Handlingen drivs framåt av de val du som spelare gör och har många möjliga slut. Oxenfree finns att ladda ned här!

Spiritfarer

Spiritfarer

Ett byggarspel med döden som tema där du styr runt ett skepp i jakt på vilsna själar. För att klara ditt uppdrag behöver du bygga olika rum och hantera resurser på ett manér som påminner en hel del om Stardew Valley och andra mys-resursspel. Vackert och eventuellt näsdukskrävande. Du kan läsa vår Mac-recension av spelet här eller bege dig direkt till nedladdningssidan. 

Into the Breach

Into The Breach

Ett väldigt välgjort taktiskt krigsspel som ursprungligen släpptes 2018. Du kontrollerar olika mechs i kampen mot invaderande utomjordingar och striderna är turbaserade. Perfekt att avnjuta på mobilen och ett måste för Netflix-prenumeranter. Du hittar spelet här!

Exploding Kittens

Exploding Kittens

Om det här spelet är i närheten av lika roligt som sin analoga, kortbaserade föregångare är det bara att lasta ned. Här gäller det att tänka till i förväg och lägga upp en bra strategi för att undvika att dra en exploderande kattunge ur korthögen. Spela anfalls- och försvarskort och gör livet surt för dina motspelare! Finns att ladda ned här!