Läget för smartphones är minst sagt prekärt. Efter en blytung redovisning av det så viktiga "julkvartalet" kunde ett försäljningsras på hela 18 procent konstateras. Det är det största raset som någonsin registrerats under denna period. De absoluta jättarna Samsung och Apple klarade sig bättre än många – men inför kvällens Galaxy Unpacked är det ändå mycket som står på spel.

Samsung sparar inte på krutet, utan väntas lansera tre nya topptelefoner i Galaxy-serien. Den modell som på förhand väckt mest intresse är den förmodade Galaxy S23 Ultra som enligt rykten får en kamerasensor på hela 200 megapixel. Givetvis har specifikationer, mått och andra finesser redan läckt ut i stor omfattning – allt sådant kan du läsa mer om i den här artikeln.

Utöver telefon-trion lär det också bli tal om en uppfräschning av Samsungs Galaxy Book-serie med laptops. Denna datorfamilj har växt fram som en riktig utmanare på den bärbara fronten. I höstas gav vi exempelvis Galaxy Book 2 Pro full pott. Du som är på jakt efter en lätt men ändå kraftfull jobbmaskin bör hålla utkik!

Samsung Galaxy Unpacked drar igång klockan 19 ikväll, svensk tid. Vi kommer i vanlig ordning att skriva om de nyheter som presenteras. Du kan följa evenemanget på Youtube eller i den inbäddade videospelaren högst upp i denna artikel. Mycket nöje!