Lego har de senaste åren satsat stort på större och mer påkostade byggsatser som främst vänder sig mot vuxna samlare, ofta med koppling till olika ”nördiga” medier som Star Wars och Transformers.

Nu är företaget tillbaka med en ny rejält tilltagen byggsats i en värld Lego inte har besökt på länge: J.R.R. Tolkiens Midgård. Närmare bestämt är det Vattnadal (Rivendell), halvalven Elronds skyddade dal i sluttningarna av Dimmiga Bergen, där ringens brödraskap bildas för att föra härskarringen till Mordor.

Bestående av 6 167 bitar är byggsatsen en av de tio största byggsatserna någonsin från Lego. Det du bygger upp är den mötesplats där brödraskapet bildar efter samtal mellan representanter för de fria folken: Alver, dvärgar och människor. Designen kommer från Peter Jacksons filmatisering av Sagan om Ringen, och har många detaljer du kan känna igen därifrån.

Hela brödraskapet såväl som Elrond och Bilbo, Arwen, Gloin och några alver är med, och du hittar även detaljer som själva härskarringen och det brutna svärdet Narsil.

Lego-Vattnadal släpps 8 mars och kostar 500 euro, vilket lär bli omkring 5 500 kronor i Sverige.