Klagar ungarna på att wifin inte når deras rum? Märker du själv av att du inte kan dra igång nån Netflix-serie att nätverket somnar in? Om du vill vara säker på att varenda kvadratmeter av ditt hem har tillgång till wifi, då kan en wifi-repeater eller två vara något för dig. Koppla in repeatern i ett eluttag någonstans mellan routern och där du vill ha wifi, och vips så har du wifi även i de mörkaste hörnen av lyan.

LÄS MER:

TP-Link RE330

Wifi repeater TP-Link RE330
Foto: TP-Link

Den här repeatern från TP-Link har en smart indikator för att lista ut var den får bästa signal från routern. När du väl placerat ut den på optimal plats kan du över de dubbla banden få ut antingen upp till 300 Mbit/s vid 2,4 GHz, eller 867 Mbit/s vid 5 GHz. Bor du i en riktig herrgård fylld med repeaters ser roamingfunktionen till att du alltid är ansluten till repeatern med bäst signal. Det finns även en ethernetport om du vill ha någon trådad anslutning vid repeatern.

Pris: Kostar 474 kronor hos Amazon Sverige


Asus RP-AC51

Wifi repeater Asus RP-AC51
Foto: Asus

Även den här repeatern har en smart indikator för att avgöra optimal placering. Lyser den vänstra led-lampan är repeatern för långt borta från routern, lyser den högra är den för nära. När bägge lamporna slocknat har du den perfekta platsen. Bjuder på hastigheter upp till 750 Mbit/s över de dubbla banden. Går att använda i tre lägen, vanlig repeater, trådad accesspunkt, eller som trådad mediabrygga. Installationen fixas med app, ingen dator behöver vara inblandad.

Pris: Kostar 374 kronor hos Amazon Sverige


Netgear EX6120

Wifi repeater Netgear EX6120
Foto: Netgear

Visst ser den här repeatern ut som en kanin? Det är inte bara utseendet den delar med de långörade gnagarna. Snabb är den också. Upp till 1 200 Mbit/s ska kunna levereras över de två banden. Tjugo enheter kan anslutas, och det finns också ethernetport för att ansluta en med sladd. Har du småbarn hemma får du nog ge dem samma varning som med riktiga kaniner, ryck inte i öronen!

Pris: Kostar 518 kronor hos Amazon Sverige


Strong 750

Wifi repeater Strong 750
Foto: Strong

Den ser kanske ut som något som Ghostbusters skulle använda för spökjakt, men det är ändå bara en wifi-repeater. Upp till 750 Mbit/s ska du gemensamt kunna få ut över de två banden. Likt många andra repeaters har även den här en indikator för att visa bästa plats, och kan också användas i tre lägen, som repeater, accesspunkt eller mediabrygga. Utrustad med två ethernetportar.

Pris: Från 399 kronor via Prisjakt


D-Link DAP-1610

Wifi repeater D-Link DAP-1610
Foto: D-Link

Ännu en söt liten kaninaktig repeater. Även den här utlovar upp till 1 200 Mbit/s över de två banden. Har en ethernetport, och installationen sköts enkelt med wps-knappen eller via app.

Pris: Kostar 343 kronor hos Amazon Sverige


Xiaomi Mi wifi Range Extender Pro

Wifi repeater Xiaomi wifi Range Extender Pro
Foto: Xiaomi

Har du tröttnat på alla repeaters i vitt och grått kan det här vara ett perfekt för dig. Den svarta kvadraten med rundade hörn är nog den mest stilrena repeatern på den här listan. Billigast är den också. Ett billigt pris och snygg design kostar dock i prestanda, den här repeatern kommer endast upp i hastigheter på 300 Mbit/s. Ansluter du alla de 64 enheter repeatern ska klara av blir det inte mycket wifi till alla.

Pris: Kostar 155 kronor hos Amazon Sverige