Discord är en populär plattform för gamers på dator och håller även på att breddas till spelkonsoler. Förra året släppte Microsoft en integration för Xbox, och nu kommer Discord-samtal även till Playstation 5.

Sony har släppt en ny uppdatering av spelkonsolen med flera nyheter. Discord-integrationen handlar om att du kan föra över ett pågående samtal från Discord-appen på dator eller mobil till konsolen, och samtalet hamnar i systemet som en egen app du kan växla till. Till att börja med fungerar bara röstsamtal och varken chatt eller skärmdelning ingår.

Den andra stora nyheten i uppdateringen till version 7 av Playstation 5-mjukvaran är bättre stöd för 1440p-upplösning. Sony har lagt till stöd för variabel bildhastighet (vrr) för 1440p, och mer universellt stöd för hdmi-anslutna skärmar så en del skärmar som inte fungerade när 1440p-stöd först släpptes i september 2022 kommer nu gå att använda.

Mindre förbättringar är en ny funktion som visar vilka vänner som är online och i ett spel, bättre stöd för spel att läsa in sparfiler från Playstation 4 samt en ny funktion för att flytta sparfiler och speldata mellan två Playstation 5-konsoler över lokalt nätverk.