Spotify visade igår upp stora ändringar för musikappen. Flödena för musik, podcasts och ljudböcker på appens hemskärm kommer nu inkludera smakprover på dina rekommenderade låtar, böcker och poddar i både ljud och video. Video överlag kommer få ett större fokus i det nya gränssnittet, för att skapa ”meningsfulla anknytningar mellan artister och deras fans”.

Spotify
Foto: Spotify

I uppdateringen följer det även med ett nytt sätt att blanda dina spellistor, Smart Shuffle. För att hålla dina gamla spellistor fräschare tar Spotify in nya passande låtar när funktionen är igång, gillar du låten är det bara att lägga till i spellistan, föll den inte dig i smaken kan du rösta bort den, och Spotify tar det i hänsyn för framtida rekommendationer. I spellistor med fler än 15 låtar kommer Smart Shuffle komma med en ny rekommendation per tre låtar i listan.

Podcasts kommer nu också få autoplay-funktionen, när ett avsnitt är färdigt fortsätter den vidare med nästa.

Den nya AI-baserade radio DJn som lanserats i USA och Kanada nämndes under presentationen, men någon tidsplan för när funktionen skulle släppas i resten av världen nämndes inte.