En dryg månad innan Ant-Man and the Wasp: Quantumania hade premiär läcktes 63 sidor av filmens dialog på Reddit-forumet MarvelStudiosSpoilers. Det läckta materialet tros ha varit undertexter översatta från portugisiska, då språket syns i en webbläsare i läckorna.

Nu rapporterar Variety att Disney vänt sig till domstolarna i Kalifornien, där både Disney och Reddit har sina huvudkontor, för att kräva ut användardata från Reddit. Det är specifikt kontot MSSmods, ett konto som delas av moderatorer på just MarvelStudiosSpoilers-forumet, Disney är ute efter, men även alla andra användare ansvariga för att ha “postat, redigerat och underhållit” det läckta materialet. Även Google blev ombedda av Disney att lämna ut användarinformation efter att läckorna laddats upp på Google Docs.

Huruvida Disney kommer komma åt personerna bakom MSSmods-kontot återstår att se, en talesperson för Reddit har sagt att företaget är “måna om att skydda användarnas integritet.” De har även strikta processer på plats för att se över rättsliga krav och handlar därefter.