Arlo har nu lanserat sin nya säkerhetskamera Arlo Pro 5. Den nya kameran kan spela in färgvideo i 2k-upplösning även i mörker för att samla in material som kan användas som bevis och leda till en fällande dom ifall en inbrottstjuv skulle vara framme.

Kameran har också en zoom-funktion på upp till tolv gånger som ska underlätta att ta så kallade "mugshots" på en inkräktare när strålkastaren, som når upp till sju meter, slås på. Kameran har också en inbyggd siren.

Arlo Pro 5 ska klara upp till åtta månaders drift på batteritid. Det finns också ett nytt lågenergiläge som kan ge ytterligare 50 procent längre batteritid. Arlo Pro 5 är också den första kameran från företaget med Dual-Band Wifi med stöd för både frekvensbanden 2,4 och 5,0 GHz.

Den blir även den första Arlo-kameran som lanseras med den nya Arlo Secure-appen. Den nya appens "One-Tap"-teknik ska möjliggöra snabbare navigering och enklare övervakning av hemmet. Det ska också finnas utökade möjligheter för personlig anpassning för större kontroll över säkerheten av hemmet.

Arlo Pro 5 är tillgänglig att köpa den 1 april 2023. Rekommenderat pris ligger på 2790 kronor.