Midjourney version 5 är här. En alfaversion har släppts för testare som prenumererar på Midjourney-tjänsten via Discord, rapporterar Ars Technica.

Enligt användare som redan börjat testa den nya versionen har Midjourney version 5 blivit rejält mycket bättre på att skapa fotorealistiska bilder, trots att det bara var några månader sedan version 4 släpptes i november och version 3 i augusti. Julie Wieland testade till exempel att generera bilder med samma instruktion i alla tre versionerna: ”a muscular barbarian with weapons beside a CRT television set, cinematic, 8K, studio lighting”.

Resultaten med den nya versionen är slående. Där version 3 hade suddiga, otydliga figurer och version 2 en barbar som såg ut som en leksak snarare än en människa har version 5 verklighetstrogna människor som ser ut att komma direkt från inspelningen av en ny Conan-film.

Flera användare noterar att den nya versionen kan generera händer med rätt antal fingrar och naturligt utseende.

Andra förbättringar jämfört med version 4 är dubbelt så hög upplösning, bredare stilrepertoar, mindre oönskad text och tydligare styrning via instruktionerna.